LET-RADAR-NL
RADAr: Academische Taalvaardigheid
Cursus informatieRooster
CursusLET-RADAR-NL
Studiepunten (ECTS)0
Categorie-
VoertaalNederlands
Aangeboden doorRadboud Universiteit; Faculteit der Letteren; Letteren algemeen;
Docenten
Coördinator
C.J. van Mourik, MA
Overige cursussen docent
Contactpersoon van de cursus
C.J. van Mourik, MA
Overige cursussen docent
Examinator
C.J. van Mourik, MA
Overige cursussen docent
Collegejaar2020
Periode
TT1  (31-08-2020 t/m 01-11-2020)
Aanvangsblok
TT1/  TT3
Onderwijsvorm
voltijd
Opmerking
Hoorcollege + eerste gelegenheid
Opmerking-
Inschrijven via OSIRISJa
Inschrijven voor bijvakkersNee
VoorinschrijvingNee
WachtlijstNee
Plaatsingsprocedure-
Cursusdoelen
Aan het einde van de cursus kan de student de regels van het Nederlands op het gebied van basisspelling, grammatica en interpunctie toepassen, en heeft de student voldoende kennis van (academisch) vocabulaire, taalverzorging, logica, tekstbegrip en tekstverband in een academische context.
Inhoud
Om jou als bachelorstudent zo succesvol mogelijk van start te laten gaan met jouw opleiding, maak je in jouw eerste jaar een toets academische taalvaardigheid. Studenten van een Nederlandstalige specialisatie van een bacheloropleiding leggen een toets academische taalvaardigheid Nederlands af: de RADAr (Radboud Academic Diagnostic Assessment) Nederlands.
 
Het doel van deze toets is om te kijken hoe het staat met jouw Nederlandse taalvaardigheid in een academische context. Door het behalen van de toets laat je zien dat je de regels van het Nederlands op het gebied van spelling, grammatica en interpunctie goed toe kunt passen. Daarnaast testen we of je voldoende kennis hebt van (academisch) vocabulaire, taalverzorging, logica, tekstbegrip en tekstverband in een academische context.
 
Ter voorbereiding op de RADAr volg je een hoorcollege. Vervolgens ga je zelf met je taalvaardigheid aan de slag middels de digitale toolbox op Brightspace. In de loop van periode 1 leg je de RADAr af. Binnen enkele weken na de toets ontvang je een persoonlijke scorerapportage.
Als je de toets bij deze eerste gelegenheid niet haalt, biedt de Letterenfaculteit in periode 2 en 3 een drietal werkcolleges aan om jouw deficiƫnties weg te werken en je te helpen bij de voorbereiding op de herkansing. We raden je nadrukkelijk aan om je hiervoor in te schrijven, want een goede beheersing van Nederlandse taalvaardigheid is cruciaal voor het succesvol afleggen van een bacheloropleiding.
Heb je tijdens de toets tijdens de eerste gelegenheid gehaald, maar wil je toch met jouw taalvaardigheid aan de slag gaan? Dan ben je eveneens welkom om deel te nemen aan de werkcolleges. 
 
Als Letterenstudent moet je deze toets met een voldoende afronden. 
Deelname aan het inleidend hoorcollege of (in geval van een onvoldoende) de remediƫrende werkcolleges is niet verplicht, maar wordt wel ten zeerste aangeraden.
 
Raadpleeg voor uitgebreidere informatie over bijvoorbeeld het tijdstip en de locatie van het hoorcollege en de toets de studiehandleiding op Brightspace.
Niveau

Voorkennis

Toetsinformatie

Bijzonderheden

Werkvormen
Hoorcollege
AanwezigheidsplichtJa

Werkcollege
AanwezigheidsplichtJa

Toetsen
Taaltoets Nederlands
Weging100
ToetsvormDigitale toets met CIRRUS
GelegenhedenBlok TT1