Het mentoraat heeft tot doel de overgang van je vooropleiding naar de universiteit zo soepel mogelijk te laten verlopen. De mentorgroep wordt geleid door een docentmentor en mede begeleid door een aantal studentmentoren. Onderwerpen die aan de orde komen tijdens mentorgesprekken en mentorbijeenkomsten zijn studiehouding (planning, studielast, studievaardigheden), academische cultuur en het studentenleven.
1. Groepsgesprekken
De docentmentor zal naar eigen inzichten een groepsgesprek voeren over de onderwerpen die per moment relevant zijn.
Studentmentoren zullen een aantal groepsbijeenkomsten organiseren rondom de tentamens. Daarnaast zijn studentmentoren bereikbaar via WhatsApp om al jullie vragen te beantwoorden en tips te geven over de studie en het studentenleven.
Vier keer per jaar zullen studentmentoren een nieuwsbrief uitbrengen.
2. Plenaire bijeenkomsten
Er worden drie plenaire bijeenkomsten georganiseerd door de studieadviseur waarbij alle eerstejaars studenten samenkomen. De tijdstippen en locaties worden een paar weken voorafgaand aan de bijeenkomst gecommuniceerd. Elke bijeenkomst duurt een tot twee uur en soms moet je van tevoren een opdracht voorbereiden.
3. Individuele gesprekken
Drie keer per jaar vindt er een gesprek plaats tussen docentmentor en student. Het eerste gesprek nadat de resultaten van tentamenperiode 1 bekend zijn (begin november), het tweede aan het eind van periode 2 (februari) en het derde zal half april plaats vinden.
In deze individuele gesprekken praten docentmentor en student over studievoortgang en andere onderwerpen die ter sprake komen op initiatief van de student of docentmentor.
Bij de studieadviseur kun je terecht met vragen van persoonlijk karakter. De studieadviseur kan ook je vragen beantwoorden over de opzet van de studie, je aanpak of keuzes die je wilt maken.
|