- De student kent de basiselementen waar voeding uit bestaat en weet hoe voeding wordt opgenomen in het menselijk lichaam
- De student weet wat de functies zijn van koolhydraten en vetten in het lichaam en hun effect op de gezondheid
|
|
Tijdens deze cursus zal er een introductie worden gegeven over voeding; wat is voeding nu eigenlijk en wat voor een rol speelt voeding in onze gezondheid?
Voeding speelt een zeer grote rol in ons leven. Door het enorme aanbod aan voeding is overeten een groot probleem aan het worden. Obesitas en andere welvaartsziekten als diabetes type 2 hebben een enorme impact op de gezondheidszorg. Vanwege deze grote impact is het van belang dat studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen gedegen kennis hebben over voeding. Op dit moment wordt voeding slechts summier behandeld binnen het nieuwe curriculum.
Toetsing
In de 5-6e week van het kwartaal wordt een toetsmoment gepland (voor alle deelnemers tegelijkertijd), dit wordt ruimschoots van te voren bekend gemaakt. De toets bestaat uit een schriftelijke toets bestaande uit meerkeuze/open vragen (verhouding wordt via blackboard vooraf bekend gemaakt). In het online programma zitten regelmatig oefenvragen die goed voorbereiden op de toets.
Module opzet
- De module is online te volgen. Online bestaat de module uit een website die in het tempo van de student de verschillende onderwerpen aanbiedt. Een onderwerp bevat kennisclips, animaties, leesteksten, opdrachten en wordt afgesloten met een online toets.
- Aangevuld met HCs, RC en WG voor specifieke verdieping.
Tijdschema
Deze module wordt aangeboden Q6/Q8. In de hieropvolgende kwartalen kun je eventueel doorgaan met deel B. Er is ook nog een deel C en deel D.
De online module is volledig in het Engels.
|
|
|
|
|
|
|