De student kent de functies van vetten en eiwitten in het lichaam en hun effect op de gezondheid.
|
|
Je kunt alleen deelnemen aan Voeding en gezondheid B als je A reeds gevolgd hebt.
Er is een enorm aanbod van informatie over voeding en gezondheid, maar wat is hiervan waar?
In deze module leer je over voeding en hoe ons dieet onze gezondheid beïnvloedt, nu en in de toekomst. De nadruk ligt in deze module op de relatie tussen voeding en gezondheid, waarin ook gezondheidsproblemen gerelateerd aan overvoeding aan bod komen. Obesitas en andere welvaartsziekten als diabetes type 2 hebben een enorme impact op de gezondheidszorg.
Vanwege de grote impact die het dieet heeft op de gezondheid, is gedegen kennis over voeding van groot belang.
Module opzet / Tijdschema
De module Voeding en Gezondheid B is voor een groot gedeelte online te volgen en vormt een vervolg op Voeding en Gezondheid A. De online training wordt via edX aangeboden, waar in eigen tempo verschillende onderwerpen worden aangeboden. De online cursus bestaat uit leesteksten, kennisclips, animaties, opdrachten en een afsluitende online test. De online cursus wordt aangevuld met een hoorcollege en een vragenuur.
• Online cursus (MOOC) Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition
• Hoorcollege (1x)
• Vragenuur (1x)
De cursus is volledig in het Engels.
Toetsing
De toets bestaat uit open vragen in het Engels.
|
|
|
|
|
|
|