- Je organiseert in teamverband een grootschalige onderwijsactiviteit.
- Je vervult een specifieke rol in het team en neemt de eindverantwoordelijkheid voor een onderdeel van het programma.
- Je verwerft inzicht in bijkomende zaken die van belang zijn bij de organisatie van een groot evenement (met ongeveer 1000 deelnemers) zoals begroting/financiën, (brand)veiligheid, logistieke ondersteuning en PR.
- Je bent in staat leeftijd- en studiegenoten aan te sturen.
- Je communiceert duidelijk en beknopt met alle betrokkenen en legt contacten met externen die een bijdrage kunnen leveren aan de organisatie van de activiteiten.
- Je kunt planmatig werken.
- Je bevordert een goede samenwerking binnen het team, o.a. door open te staan voor feedback van anderen, door op een positieve manier feedback te geven aan je teamleden en door je professioneel te gedragen ten opzichte van het team en de taken.
|
|
De afsluitende week van het studiejaar de ’Radboud Student Conference’ is gevuld met allerlei activiteiten in het kader van de afsluiting van projecten, stages en het studiejaar zelf. De doelgroep wordt gevormd door alle bachelorstudenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Deze week is ondermeer gevuld met een innovatiebazaar ter afsluiting van de innovatieprojecten, een wetenschapsdag ter afsluiting van de wetenschappelijke projecten, het bachelorcongres voor BMW waar derdejaars studenten hun stages presenteren, workshops, rondleidingen, cabaret, een groot feest en een grote generatiedag waar de hele familie in de collegebanken zat.
Je gaat in deze vrije keuzemodule in een team van 6-7 studenten aan de slag om de Radboud Student Conference (RSC) voor dit jaar neer te zetten: van idee tot uitvoering. Door het studiejaar heen, beginnend halverwege Q5, zal er elke twee weken een vergadering zijn waarin je onder begeleiding van een aantal docenten de voortgang bewaakt, met elkaar actiepunten opstelt en de taken verdeelt. Het is voor deze module echter noodzakelijk om je van tevoren aan te melden met een korte motivatie. Je kunt met deze vrije keuzemodule 4 EC verdienen (112 uur), deze tijd is verdeeld over de voorbereiding, vergaderingen, het organiseren van het RSC, opbouwen portfolio met reflectie, planmatig werken naar aanleiding van de vergaderingen en het beschikbaar zijn tijdens de afsluitende week ten behoeve van de organisatie van het RSC.
Module opzet
De module zal bestaan uit twee-wekelijkse vergaderingen waarin de voortgang besproken wordt en actiepunten worden verdeeld over de leden van het team. In het vierde kwartaal zal de vergaderfrequentie worden opgevoerd.
Deze actiepunten kunnen zijn, het opstellen van documenten ten behoeve van de organisatie, het benaderen van betrokkenen, het maken van een onderwijsrooster, het uitdenken van bepaalde activiteiten of het uitwerken van de PR of logistiek voor een programma-onderdeel. Tegen het einde van het vierde kwartaal zal de tijdsinvestering groter worden.
Daarnaast ben je tijdens de afsluitende week de gehele week beschikbaar om de puntjes op de i te zetten en bij te dragen aan de uitvoering van activiteiten.
Er zal informatie beschikbaar worden gesteld bij wijze van zelfstudie, zodat je op de hoogte raakt van het organiseren van dit soort grote activiteiten.
Tijdschema
De vergaderingen zullen in principe plaatsvinden op maandagochtend, startend in Q5. Tot mei zijn de vergaderingen om de week, daarna wekelijks. Omdat de vrije keuze tijd gedeeltelijk verschillend kan zijn voor GNK en BMW kan de vergadertijd in onderling overleg worden aangepast. Tijdens de afsluitende week, de Radboud Student Conference, zullen alle activiteiten ten uitvoer worden gebracht.
|
|
|
|
|
De leerdoelen worden met behulp van een rubric beoordeeld. Studenten zullen tijdens het traject worden begeleid en beoordeeld op de beschreven leerdoelen. Het succes van het evenement zal belangrijk zijn voor de eindbeoordeling. Studenten tonen aan dat de leerdoelen zijn behaald door middel van een portfolio. Dat portfolio bestaat uit feedback van docenten/studenten op het functioneren en reflecties daarop, aangevuld met relevante informatie zoals email correspondenties, draaiboeken, dagprogramma, etc.
Het portfolio zal worden beoordeeld door twee docenten. Na de RSC wordt het portfolio in een individueel eindgesprek besproken waarna een eindbeoordeling wordt gegeven (onvoldoende/voldoende/goed).
Indien een herkansing nodig is zal een aanvullende opdracht worden gegeven. De opdracht wordt individueel bepaald en is afhankelijk van de gemiste leerdoelen. De opdracht kan bijvoorbeeld bestaan uit een uitgebreide (papieren) kritische reflectie op het eigen proces en de leerdoelen.
|
|
Procedure aanmelding KRSC-A: Organiseren Radboud Student Conference
Module van 4EC loopt over het gehele studiejaar met ongeveer 1 EC aan SBU in Q5/Q6 en 3 EC aan SBU in Q7/Q8.
Aanmelding verloopt via een kennismakingsgesprek. Meld je z.s.m. aan met een email aan: esther.tanck@radboudumc.nl (vol is vol). Meld je hier dan ook voor aan in OSIRIS volgens de reguliere inschrijvingmethode van de Vrije Keuzeruimte. Die aanmelding in OSIRIS is hetzelfde als voor andere keuzemodules. Bij het verwerken van de voorkeuren zorgen wij dat alleen studenten worden geplaatst die ook echt zijn aangenomen voor het RSC team.
Indien je al voor een andere keuzemodule bent ingeschreven voordat je wordt aangenomen dan is dat geen probleem en is het mogelijk je inschrijving in OSIRIS achteraf nog aan te passen.
-----
Beste eerstejaarsstudenten BMW en GNK,
Graag maken we jullie attent op de mogelijkheid om in jullie tweede studiejaar deel uit te maken van het organisatieteam van het ‘Radboud Student Conference’. Binnen dit team kun je je organisatietalent ontplooien en wanneer je deelname in het team met goed gevolg wordt afgelegd kun je er 4 EC vrije keuze ruimte mee invullen (zie bijlage voor een beschrijving van deze vrijekeuze module). Het ‘Radboud Student Conference’ is het afsluitende onderdeel van het studiejaar en vindt plaats van 28 juni tot en met 2 juli 2021. Deze week wordt georganiseerd door een team van studenten en docenten.
Wij zoeken zes of zeven studenten die het programma voor meerdere jaarlagen willen invullen en organiseren. Je maakt deel uit van een team waarin je samen de rollen gaat verdelen (voorzitter, secretaris, penningmeester, webmaster, algemene leden). Met elkaar ben je verantwoordelijk voor het slagen van de hele week en daarnaast neem je het voortouw voor het organiseren van een dag(deel) in samenwerking met docenten.
Programmaonderdelen zover nu bekend:
-Innovatiedag (projectpresentaties eerstejaars GNK+BMW)
-Wetenschapscongres (projectpresentaties tweedejaars GNK+BMW)
-Het bachelorcongres voor Biomedische Wetenschappen (BMW)
-Onderdeel voor geneeskundestudenten, bijvoorbeeld workshops (GNK)
-Generatiedag (voor eerstejaars GNK+BMW en familie)
Ben je creatief, enthousiast, een organisatietalent en/of handig met ICT en wil jij de afsluiting van het collegejaar tot een succes maken? Stuur dan een korte brief met daarin een motivatie waarom jij graag mee wilt doen en welke rol je ziet voor jezelf. We plannen dan een kennismakingsgesprek met je in. Geef even aan als er een tijdstip bij zit waarop je geen gesprek kan voeren vanwege onderwijsverplichtingen (zie Tijdspad). Stuur dit voor 28 mei 2020, 12.00 uur met onderwerp: ‘deelname RSC’ naar esther.tanck@radboudumc.nl. In geval het RSC organisatieteam nog niet rond is volgt een tweede ronde (deadline aanmelden: 11 juni 2020, 12.00 uur).
Om studenten die niet mee kunnen doen, omdat het maximum van 7 studenten is bereikt, niet te benadelen kun je je voor de zekerheid inschrijven voor reguliere keuzemodule(s). Mocht je deelnemen aan de RSC organisatie, dan geldt dat als een geldige reden om je af te melden voor een andere keuzemodule. De RSC-module is in Q5/Q6 relatief rustig en wordt in Q7/Q8 drukker. Extra vrije keuze vakken kun je daarom het best plannen in het begin van het collegejaar. We streven naar duidelijkheid voordat de inschrijfprocedure open gaat.
Tijdspad ronde 1:
Donderdag 28 mei voor 12.00 uur: studenten sturen korte motivatiebrief.
Vrijdag 29 mei voor 18.00 uur: uitnodigingen voor kennismakingsgesprek worden verstuurd.
Woensdag 3 juni; 13.00-15.30 uur gesprekken met studenten.
Vrijdag 5 juni voor 18.00 uur: uitslag bekend bij studenten.
In geval het RSC organisatieteam nog niet rond is volgt een tweede aanmeldronde.
Tijdspad ronde 2:
Donderdag 11 juni voor 12.00 uur: studenten sturen korte motivatiebrief.
Vrijdag 12 juni voor 18.00 uur: uitnodigingen voor kennismakingsgesprek worden verstuurd.
Maandag 15 juni; 14.00-15.30 uur gesprekken met studenten.
Vrijdag 19 juni voor 18.00 uur: uitslag bekend bij studenten
Met vriendelijke groet,
Gert Olthuis
Bas Schouwenberg
Esther Tanck
|
|
|