SluitenHelpPrint
Switch to English
Cursus: SOW-RADAR-NL
SOW-RADAR-NL
RADAr: academische taalvaardigheid
Cursus informatieRooster
CursusSOW-RADAR-NL
Studiepunten (ECTS)0
CategorieB1 (Eerste jaar bachelor)
VoertaalNederlands
Aangeboden doorRadboud Universiteit; Faculteit der Sociale Wetenschappen; Sociale Wetenschappen;
Docenten
Coördinator
R.J. Doomernik, MSc
Overige cursussen docent
Contactpersoon van de cursus
R.J. Doomernik, MSc
Overige cursussen docent
Examinator
R.J. Doomernik, MSc
Overige cursussen docent
Collegejaar2022
Periode
TT1-TT3  (05-09-2022 t/m 07-04-2023)
Aanvangsblok
TT1
Onderwijsvorm
voltijd
Opmerking-
Inschrijven via OSIRISJa
Inschrijven voor bijvakkersNee
VoorinschrijvingNee
WachtlijstNee
Plaatsingsprocedure-
Cursusdoelen
Aan het einde van de cursus kun je de regels van het Nederlands op het gebied van basisspelling, grammatica en interpunctie toepassen, en heb je voldoende kennis van (academisch) vocabulaire, taalverzorging, logica, argumenteren, drogredenen, tekstbegrip en tekstverband in een academische context.
Inhoud
Om succesvol van start te laten gaan met je opleiding, maak je in je eerste jaar een toets academische taalvaardigheid. Studeer je een Nederlandstalige (specialisatie van een) bacheloropleiding? Dan leg je een toets academische taalvaardigheid Nederlands af: de RADAr (Radboud Academic Diagnostic Assessment) Nederlands.

Het doel van deze toets is om te kijken hoe het staat met jouw Nederlandse taalvaardigheid in een academische context. De volgende aspecten van taalvaardigheid worden getoetst: schrijfvaardigheid (grammatica, vocabulaire, spelling en interpunctie), luistervaardigheid (luisteren, begrijpend luisteren en samenvatten) en leesvaardigheid (vocabulaire, logica, argumenteren, tekstverbanden, drogredenen).

 
Ter voorbereiding op de RADAr volg je een universiteitsbreed hoorcollege. Vervolgens ga je zelf met je taalvaardigheid aan de slag middels de digitale toolbox op Brightspace. In de loop van periode 1 leg je de RADAr af op een facultair ingepland moment. Binnen enkele weken na toetsdeelname ontvang je een persoonlijke scorerapportage. Als je de toets onder de norm scoort, biedt de Radboud Universiteit in periode 2 en 3 een drietal werkcolleges aan om jouw deficiĆ«nties weg te werken. We raden je nadrukkelijk aan om je hiervoor in te schrijven, want een goede beheersing van Nederlandse taalvaardigheid is cruciaal voor het succesvol afleggen van een bacheloropleiding. Heb je tijdens de toets boven de norm gescoord, maar wil je toch met jouw taalvaardigheid aan de slag gaan? Dan ben je eveneens welkom om deel te nemen aan de werkcolleges. 

 
Deelname aan het inleidend hoorcollege of de remediĆ«rende werkcolleges is niet verplicht; deelname aan de RADAr wel.     

Raadpleeg voor uitgebreidere informatie over bijvoorbeeld het tijdstip en de locatie van het hoorcollege en de toets de studiehandleiding op Brightspace
Niveau

Voorkennis

Toetsinformatie

Bijzonderheden

Werkvormen
Cursus

Werkcollege

Toetsen
Academische Taaltoets Nederlands
Weging1
ToetsvormDigitale toets met CIRRUS
GelegenhedenBlok TT1, Blok TT3

SluitenHelpPrint
Switch to English