Resultaat 1 - 20 van 180 resultaten
  • Happy Life: Agamben's Poetico-Philosophical Experiment

Vanwege de haarscherpe, maar donkere weergave van de westerse politieke geschiedenis die het bevat, maakte de publicatie van Homo sacer in 1995 de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben even beroemd als berucht.

• Innerlijk landschap schilderen

Leer op een creatieve manier je eigen innerlijke landschap kennen! Ga in een veilige omgeving aan de slag met pastel en schilder je innerlijke landschap.

• Resistentie in Aspergillus fumigatus

Aspergillus fumigatus is een schimmel die overal voorkomt. Patiënten met immunologische stoornissen kunnen de ingeademde sporen ervan niet altijd goed klaren. De schimmel groeit dan het longweefsel in.

• Hoe help je bij een dip?

Tijdens deze workshop komen op basis van ervaringsverhalen thema’s als depressie en burn-out aan bod. Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Je voelt je niet goed, hoe help je dan jezelf? En wat kan jij betekenen voor jouw medestudent?

• Radboud Milestone

Radboud Milestone is een feestelijke campustour speciaal voor iedereen die 60 ECTS gehaald heeft. In ieder gebouw op de campus vind je een kleine verrassing om je prestatie te vieren.

• Introductie Mindfulness

Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

• Oratie dhr. prof. dr. M. Schreuder

• BKO-community Y

De BKO communities zijn bedoeld voor docenten in de afrondende fase van hun BKO-traject. Aan de hand van verschillende opdrachten werk je aan je ontwikkeling tot docent.

• Onsamenhangende werkstukken vol fouten: wat doe je hiermee als docent?

Stoor je je soms aan gebreken in de teksten van studenten? Heb je het idee dat het nakijken van moeilijk leesbare stukken je meer tijd kost dan nodig? Dan kan feedbackomgeving 'The Write Space' een uitkomst bieden.

• Deep-Learning-gebaseerde beeldregistratie en analyse van tumoropvolging

In elk stadium van de diagnose en de behandeling van kanker worden CT-scans (computertomografie) gemaakt, die door een radioloog moeten worden gelezen. Voordat de behandeling begint, lokaliseert en meet de radioloog de uitzaaiingen.

• Verlichting in reuma

Bindweefselcellen leveren een belangrijke bijdrage aan veel verschillende ziekten. Er zijn nog niet veel mogelijkheden om gericht deze cellen te behandelen, terwijl dat wel een grote kans biedt om meerdere aandoeningen in één keer te behandelen.

• Master's Virtual Open Day

Overweeg je als internationale student om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar wil je graag meer weten over onze opleidingen en faciliteiten? Dat kan tijdens onze Virtual Open Day.

• Climate Fiction

Op 11 oktober van 12.00-13.00 uur  vindt het tweede seminar in de serie  over sustainable humanities online  plaats. Adeline Johns-Putra, hoogleraar  literatuur aan de Xi'an Jiaotong-  Liverpool University in Suzhou en Boris

• Effectieve behandeling van psoriasis met biologics; wat zit er onder het oppervlak?

Psoriasis is een veelvoorkomende huidziekte waarbij rode, schilferende plekken ontstaan. Patiënten met een uitgebreide psoriasis kunnen vaak goed behandeld worden met biologics; dit zijn herhaaldelijke injecties om de psoriasis te onderdrukken.

• Een Europees perspectief op crisisinformatie: De houding van burgers en autoriteiten tegenover sociale media voor openbare veiligheid.

Hulpverleners mobiliseren bij een overstroming of vrienden laten weten dat je in orde bent bij een terroristische aanslag - steeds meer mensen maken gebruik van sociale media in nood-, crisis- of rampsituaties.

• Cursus Education in a Nutshell (22EIN11)

Tijdens deze cursus leer je om didactische basisprincipes over (online) doceren en (afstands)leren te relateren aan je rol als docent aan de Radboud Universiteit.

• Het beheersen van uitbraken met multiresistente micro-organismen in Nederlandse zorginstellingen

Nederland staat bekend om zijn bollenvelden, windmolens en innovatief waterbeheer, maar ook om het succesvol beteugelen van antibioticaresistentie. De beheersing van antibioticaresistentie wordt echter steeds lastiger, ook in Nederland.

• Bachelor's Virtual Open Day

• Correct doseren van antibiotica voor ernstig zieke kinderen

Farmacokinetiek beschrijft de reis van een geneesmiddel door het lichaam. Dit verloopt bij ieder mens anders, waardoor er verschillen in blootstelling kunnen ontstaan, zelfs als dezelfde dosis van een medicijn wordt gebruikt.