Resultaat 1 - 20 van 106 resultaten
  • Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Toetsconferentie: Dromen, durven, doen!

Hoe kunnen we op een andere manier gaan toetsen aan onze universiteit? Die vraag staat centraal tijdens de eerste toetsconferentie op 8 december, georganiseerd door de Special Interest Group Toetsing van het Radboud Teaching and Learning Centre.

• Geïnstrumenteerd onderzoek in de diagnostiek van kauw- en slikproblemen bij kinderen

Logopedisten spelen een belangrijke rol in de diagnostiek en behandeling van kinderen met eet- of slikproblemen. Gewoonlijk bestaat de diagnostiek uit een observatie van een voedingsmoment en klinisch onderzoek.

• Celblaasjes in reuma

Reuma is een gewrichtsaandoening die veel impact heeft op de vitaliteit van de patiënt. Om de ziekte nog beter te begrijpen hebben we celblaasjes (EVs) bestudeerd in reuma.

• BKO-community Z2

De BKO communities zijn bedoeld voor docenten in de afrondende fase van hun BKO-traject. Aan de hand van verschillende opdrachten werk je aan je ontwikkeling tot docent.

• De mechanismen van ciliopathieën

Primaire cilia zijn kleine antennes aan de cel die belangrijk zijn voor cel-cel contact tijdens de ontwikkeling. Als deze celorganellen niet goed worden gevormd of werken kan dit leiden tot een aantal verschillende zeldzame ziekten, gezamenlijk genaamd ciliopathieën.

• Low-level Neural Mechanisms of Vision in Biological and Artificial Neural Networks

• De rol van signaalstofjes en suiker-eiwitten in de communicatie tussen dendritische cellen en T cellen

Het afweersysteem is verantwoordelijk voor afstoting van een getransplanteerd orgaan, met een hoofdrol voor de dendritische cel en de T-cel. Uitgescheiden signaalstofjes en (besuikerde) eiwitten aan het celoppervlak zijn belangrijk in het samenspel tussen deze cellen.

• Botverankerde hoorimplantaten: klinische uitkomsten en nieuwe ontwikkelingen

Ondanks de achteruitgang in zijn gehoor, was Ludwig van Beethoven een succesvol muzikant in de 18e eeuw. Om muziek te kunnen maken, gebruikte Beethoven een houten stokje welke hij tussen zijn tanden en de piano plaatste.

• Oratie dhr. prof. dr. M. Davidson

• Cocreatie – Slimmer (samen)werken met Microsoft Teams

Samenvatting: In deze training maak je kennis met een nieuwe manier van samenwerken, gebruikmakend van de functionaliteiten van Microsoft TEAMS.

• Refinement and Partiality for Model-Based Testing

• Staging Roman emperors. The impact of contexts on the configuration, management and understanding of Roman imperial representation on provincial monuments

• Leefstijl, gezondheid en ziekte: Een focus op zitten, fysieke activiteit en voeding

In het dagelijks leven zijn lange zitperiodes, fysieke inactiviteit, en ongezonde voedingsgewoonten veel voorkomend. Deze levensstijl is schadelijk is voor de gezondheid, maar er is minder  bekend over hoe de afzonderlijke gewoonten op elkaar inwerken.

• Grip op je scriptie

Tijdens de training grip op je scriptie analyseer je je jouw scriptieproces en vind je aanknopingspunten om weer in beweging te komen en/of te blijven met je scriptie.

• Finite element models to interpret and improve ECoG signals

• Logo van illustrator

Adobe Illustrator basics

Tijdens deze workshop leer je de basis van Illustrator en maak je (een begin met) je eigen wetenschappelijke poster. Voorkennis van Adobe Illustrator is niet nodig!

• Temporal coding dynamics in the CA1 region of the hippocampus

• A microfluidic approach for forward design of modular cell-free genetic networks

Voor de creatie van een synthetische cel is het belangrijk dat we een algoritme kunnen schrijven die deze cel kan aansturen. Dit algoritme moet dus alle informatie, die geschreven staat op het synthetische stuk DNA, lezen en tot uitvoering brengen.

• Moving towards more mature closed-loop supply chain management

Steeds meer landen, waaronder Nederland, zijn bezig met het ontwikkelen van een circulaire economie. Om die reden krijgt closed-loop supply chain (CLSC) management steeds meer aandacht in de wetenschap en de praktijk.

• Verpleegkundige voedingszorg voor patiënten die een operatie ondergaan

Het proefschrift beschrijft de ontwikkeling en evaluatie van verpleegkundige voedingszorg voor ondervoede patiënten die een operatie ondergaan. Ook wordt de naleving en de haalbaarheid van het nuchterbeleid onderzocht.