Resultaat 1 - 20 van 189 resultaten
  • Laat je inspireren! Over vallen en opstaan.

Praten over je (mentale) gezondheid is belangrijk. Tijdens deze lunchlezing delen drie studenten en alumni van de Radboud Universiteit hun verhaal.

• Stiltewandeling

Het studentenleven kan enorm druk zijn: het balanceren van deadlines, afspreken met vrienden en het bijhouden van je eigen huishouden kost veel tijd en energie. Kom even helemaal tot rust en doe mee aan een stiltewandeling door de prachtige Hortus Botanicus.

• The Future Of Us

Donderdag 6 oktober 2022 is het zover: Dan vindt voor de vierde keer het innovatieve en informatieve festival The Future of Us plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

• AD(H)D & Studeren

Ben jij een student met AD(H)D (symptomen) en ervaar je problemen met overzicht houden in je leven of studie? Vind je het lastig om alle ballen in de lucht te houden? Of merk je dat je veel stress ervaart bij het studeren? Dan is deze workshop wat voor jou!

• Hidden fears

Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

• Oratie mw. prof. dr. N. Wagner

• Borduren

Tijdens deze workshop leer je borduren! Sluit aan en leer de cross-stitch techniek. Je hoeft geen ervaring te hebben en niets mee te nemen. Kom even helemaal tot rust en ontspan met naald en draad.

• Mindfulness

Neem een momentje pauze van je dagelijkse drukte en kom tot rust tijdens deze workshop mindfulness. Na afloop kun je blijven hangen om gezellig na te praten. De workshop wordt gegeven door Stephanie Teunesen, lid van Alternatieve Studentenvereniging Karpe Noktem.

• Prestatiedruk

Bijna iedereen voelt wel eens de druk om te moeten presteren. Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij wat prestatiedruk precies is en hoe het door medestudenten wordt ervaren.

• Happy Life: Agamben's Poetico-Philosophical Experiment

Vanwege de haarscherpe, maar donkere weergave van de westerse politieke geschiedenis die het bevat, maakte de publicatie van Homo sacer in 1995 de Italiaanse filosoof Giorgio Agamben even beroemd als berucht.

• Innerlijk landschap schilderen

Leer op een creatieve manier je eigen innerlijke landschap kennen! Ga in een veilige omgeving aan de slag met pastel en schilder je innerlijke landschap.

• Resistentie in Aspergillus fumigatus

Aspergillus fumigatus is een schimmel die overal voorkomt. Patiënten met immunologische stoornissen kunnen de ingeademde sporen ervan niet altijd goed klaren. De schimmel groeit dan het longweefsel in.

• Hoe help je bij een dip?

Tijdens deze workshop komen op basis van ervaringsverhalen thema’s als depressie en burn-out aan bod. Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Je voelt je niet goed, hoe help je dan jezelf? En wat kan jij betekenen voor jouw medestudent?

• Radboud Milestone

Radboud Milestone is een feestelijke campustour speciaal voor iedereen die 60 ECTS gehaald heeft. In ieder gebouw op de campus vind je een kleine verrassing om je prestatie te vieren.

• Introductie Mindfulness

Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

• Oratie dhr. prof. dr. M. Schreuder

• BKO-community Y

De BKO communities zijn bedoeld voor docenten in de afrondende fase van hun BKO-traject. Aan de hand van verschillende opdrachten werk je aan je ontwikkeling tot docent.

• Onsamenhangende werkstukken vol fouten: wat doe je hiermee als docent?

Stoor je je soms aan gebreken in de teksten van studenten? Heb je het idee dat het nakijken van moeilijk leesbare stukken je meer tijd kost dan nodig? Dan kan feedbackomgeving 'The Write Space' een uitkomst bieden.

• Deep-Learning-gebaseerde beeldregistratie en analyse van tumoropvolging

In elk stadium van de diagnose en de behandeling van kanker worden CT-scans (computertomografie) gemaakt, die door een radioloog moeten worden gelezen. Voordat de behandeling begint, lokaliseert en meet de radioloog de uitzaaiingen.

• Verlichting in reuma

Bindweefselcellen leveren een belangrijke bijdrage aan veel verschillende ziekten. Er zijn nog niet veel mogelijkheden om gericht deze cellen te behandelen, terwijl dat wel een grote kans biedt om meerdere aandoeningen in één keer te behandelen.