Resultaat 1 - 20 van 449 resultaten
  • Nijmegen in de vuurlinie

Tentoonstelling Jongeren in de Vuurlinie in de Lindenberg

De Radboud Universiteit heeft een deel van de expositie ‘Jongeren in de Vuurlinie’ uitgeleend aan Lindenberg Cultuurhuis in de herdenkingsweek van het verwoestende bombardement op de Nijmeegse binnenstad op 22 februari 1944.

• FSR Week van de Medezeggenschap

Week van de Medezeggenschap FNWI

In de week van 19 tot en met 23 februari organiseert de Facultaire Studentenraad van de FNWI de Week van de Medezeggenschap. Elke pauze is er een activiteit, met onder andere inputsessies, lunchlezingen en een informatiemarkt. Ook is er gratis lunch!

• On the characteristics, etiology, and prevention of Testicular Adrenal Rest Tumors

Bij mannen met de genetische aandoening adrenogenitaal syndroom (AGS) worden vaak goedaardige laesies in de testis gevonden.

• Een blik op de magnetische richtingafhankelijkheid van moleculaire magneten

De ontwikkeling van nieuwe technologie brengt een constante vraag aan nieuwe functionele materialen met zich mee.

• De letters CTHS in donderrood tegen een Radboudrode achtergrond

Studies in Texts, Contexts, and Concepts (STCC) Seminar

De voertaal van dit evenement is Engels. Bezoek de Engelse pagina voor alle informatie over dit evenement.

Wel of geen kinderen krijgen. Wie bepaalt?

Wel of geen kinderen krijgen. Wie bepaalt dat? Het lijkt een individuele keuze, maar als je buiten het klassieke plaatje valt, loop je tegen een muur van regelgeving aan. Over machtsverhoudingen, vruchtbaarheid, ouderschap en geboortepolitiek.

• BREATHING IN THE MUD

This study hopes to shed light on the impact of disasters from the Porong communities' points of view whose have to live under the crises of the Lapindo Mudflow Disaster.

• The Death of Navalny and its Political Repercussions | Current Affairs Lecture by philosopher Evert van der Zweerde

The Death of Navalny and its Political Implications

Wat zijn de politieke gevolgen van de dood van Alexei Navalny? Filosoof en Ruslandkenner Evert van der Zweerde geeft tekst en uitleg.

• Identifying genetic causes of unexplained neurodevelopmental disorders and congenital anomalies: Lessons from systematic re-analysis, genotype-phenotype studies and innovative technology

3,5-8% van de populatie heeft een aandoening behorend tot de zeldzame ziekten.

• The development of performance validity tests (PVTs) for use in neuropsychological assessment in Indonesia

.

• Modellen ontwikkelen voor leren en onderzoeken

Leren en onderzoeken zijn fundamentele processen die mensen in staat stellen de kennis en vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om zich aan te passen aan hun omgeving.

• Foto van Grotiusgebouw, verlichting in de hal

Werken bij de rechterlijke macht (tijdens en na je studie) | Career Service Rechten

Tijdens deze voorlichting kom je te weten welke mogelijkheden er zijn om tijdens en na je studie werkervaring op te doen binnen de rechterlijke macht.

• Doe mee met de NeurotechEU Synapses Student Community

Doe mee met de NeurotechEU Synapses Student Community en beleef leuke, interessante en wetenschappelijke activiteiten

• The Nature of Freezing of Gait

Investigating Its Neurophysiological and Cardiovascular Underpinnings with Wearable Technology

• Clonal relationship and mutational landscape of diffuse large B-cell lymphoma recurrences

Bij een derde van de patiënten met het agressieve type diffuus grootcellig B-cel lymfoom (DLBCL), keert de ziekte terug na eerstelijnsbehandeling en blijft hun prognose slecht.

• Illustratie Michel Foucault

Bijeenkomst Foucault Kring Nederland/België

Een speciale bijeenkomst van de Foucault Kring van Nederland en België ter gelegenheid van de ANTW uitgave over Facaults Bekentenissen van het vlees.

• Portret van Sarian Kosten

Oratie professor Sarian Kosten

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica met de leeropdracht Aquatische Ecologie spreekt op vrijdag 23 februari 2024 om 15.45 uur precies haar inaugurele rede uit

Open Sterrenkijkavond

Tijdens de Open Sterrenkijkavond mag je op bezoek bij onze telescopen! Onder begeleiding van vrijwilligers van de Astronomische Kring Nijmegen krijg je een rondleiding (incl.

• YA Book Event: Come into my world

Ben jij een groot fan van Young Adult boeken? Kom luisteren naar lezingen over het einde der tijden, Shakespeare in moderne Young Adult boeken of struin tussen de shops met bookish items!

• Foto van het Grotiusgebouw

Workshop ‘Ken je verhaal’ | Career Service Rechten

In de workshop 'ken je verhaal' ontdek je wat je verhaal is en hoe je dit in kan zetten wanneer je gaat solliciteren.