Resultaat 1 - 20 van 116 resultaten
  • Exploring Environmental Tobacco Smoke (ETS) exposure: a pathway to youth smoking addiction?

Meeroken is schadelijk voor de gezondheid. In Nederland wordt ruim een kwart van de adolescenten blootgesteld aan tabaksrook in de thuisomgeving. Het is nog onbekend hoe meeroken de ontwikkeling van een verslaving aan nicotine beïnvloedt.

• Innovatieve strategieën voor het verbeteren van de zorg voor reanimatiepatiënten

Een hartstilstand buiten het ziekenhuis is een catastrofale gebeurtenis waaraan jaarlijks duizenden mensen overlijden. Het unieke aan de zorg voor patiënten met een hartstilstand is de samenwerking tussen leken en professionals.

• Oratie dhr. prof. dr. E. Hermans

• broodje gezond

TLC Innovatielunch december

Veel studenten die een baan als docent in het middelbaar onderwijs overwegen hebben niet echt een realistisch beeld van een carrière voor de klas.

• Physical Attacks and Countermeasures on Real-World Cryptographic Implementations

• Social Network Multiplexity in Software Development:Investigating the Implications for Knowledge Sharing, Problem-Solving and Performance

• Regional Sustainability

RCSC seminar on Regional Sustainability

In 2019 gingen twee in Berlijn gevestigde organisaties, het Haus der Kulturen der Welt (HKW) en het Max Planck Institute for the History of Science (MPIWG), een ambitieuze field-based samenwerking aan met het stroomgebied van de Mississippi en de overvloed aan menselijke en niet-menselijke actore

• Mental maps with and without vision: Forming cognitive maps of space based on the visual and haptic senses

Om onze weg te kunnen vinden in een bekende of onbekende omgeving hebben we een soort mentale kaart nodig van deze omgeving. Een mentale kaart slaat belangrijke ruimtelijke informatie op, zoals relevante locaties en afstanden tussen locaties.

• Cocreatie – Slimmer (samen)werken met Microsoft Teams

Samenvatting: In deze training maak je kennis met een nieuwe manier van samenwerken, gebruikmakend van de functionaliteiten van Microsoft TEAMS.

• De rol van het ontstekingsremmende eiwit Interleukine-38 in gezondheid en ziekte

Een ontsteking in ons lijf zorgt idealiter voor het neutraliseren van iets schadelijks, zoals een infectie, en draagt bij aan de (wond)heling. Een te grote of langdurige ontsteking kan juist bijdragen aan ziekte.

• Energiestofwisselingsziekten: ook invloed op cognitief en mentaal functioneren

Een mitochondriële ziekte, ook wel energiestofwisselingsziekte genoemd, is een zeldzame, erfelijke ziekte die progressief is. Door afwijkend functioneren van de mitochondriën ontstaat er een energietekort in de cel.

• Het effect van genen en de omgeving op verschillen in het immuunsysteem en de bloedstollingssystemen van gezonde mensen in Tanzania

Veel regio's in Afrika bezuiden de Sahara ondergaan een ongekende golf van verstedelijking, die gepaard gaat met veranderingen in levensstijl, zoals verminderde fysieke activiteit en veranderingen in het voedingspatroon.

• Webinar Keeping up the Spirit (EN)

Vind je het lastig om de moed erin te houden, en lijdt jouw studie hieronder? Doe mee aan het webinar 'Keeping up the Spirit'.

• BKO-informatiebijeenkomst (22-UTQ Info9)

Tijdens de BKO-informatiebijeenkomst kom je meer te weten over het BKO-traject aan de Radboud Universiteit en hoe jouw ontwikkelingstraject eruit kan komen te zien.

• Moving towards a toxic-free environment: Modelling fate and effects of problematic chemicals

Chemische verontreiniging zet het milieu voortdurend onder druk. Gezien de verschillende betrokken chemische stoffen, soorten en locaties zijn monitoring en testen op alles echter ongewenst vanwege financiële, praktische en ethische beperkingen.

• Studenten zitten achter elkaar en maken digitaal tentamen

Toetsconferentie: Dromen, durven, doen!

Hoe kunnen we op een andere manier gaan toetsen aan onze universiteit? Die vraag staat centraal tijdens de eerste toetsconferentie op 8 december, georganiseerd door de Special Interest Group Toetsing van het Radboud Teaching and Learning Centre.

• Geïnstrumenteerd onderzoek in de diagnostiek van kauw- en slikproblemen bij kinderen

Logopedisten spelen een belangrijke rol in de diagnostiek en behandeling van kinderen met eet- of slikproblemen. Gewoonlijk bestaat de diagnostiek uit een observatie van een voedingsmoment en klinisch onderzoek.

• Celblaasjes in reuma

Reuma is een gewrichtsaandoening die veel impact heeft op de vitaliteit van de patiënt. Om de ziekte nog beter te begrijpen hebben we celblaasjes (EVs) bestudeerd in reuma.

• BKO-community Z2

De BKO communities zijn bedoeld voor docenten in de afrondende fase van hun BKO-traject. Aan de hand van verschillende opdrachten werk je aan je ontwikkeling tot docent.

• De mechanismen van ciliopathieën

Primaire cilia zijn kleine antennes aan de cel die belangrijk zijn voor cel-cel contact tijdens de ontwikkeling. Als deze celorganellen niet goed worden gevormd of werken kan dit leiden tot een aantal verschillende zeldzame ziekten, gezamenlijk genaamd ciliopathieën.