Resultaat 1 - 20 van 213 resultaten
  • Noodsociëteit

Mini-tentoonstelling: Universiteit tijdens oorlog en bevrijding

Radboud Erfgoed presenteert een mini-tentoonstelling in het Valkhof Museum over de Nijmeegse universiteit in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen van moed en veerkracht is van 4 juni t/m 29 september te bezoeken in het Valkhof Museum.

Piet Schoonenberg: comparatieve theoloog avant la lettre?

Dit onderzoek richt zich op het theologische werk van Piet Schoonenberg over de verhouding van het christendom met de andere, niet-christelijke godsdiensten

De interactie tussen het hormoonstelsel en het immuunsysteem

Endocriene ziekten komen voornamelijk voort uit overproductie/onderproductie van hormonen of kwaadaardige aandoeningen in de endocriene weefsels.

PPO-inspiratiesessie

Doe mee aan de volgende PPO-inspiratiesessie over kansen en (on)mogelijkheden.

Het gebruik van morfinegel op pijnlijke wonden

De behandeling van wondpijn met pijnstillers in tabletvorm, geeft regelmatig onvoldoende pijnstilling en gaat niet zelden  gepaard met vervelende bijwerkingen.

Het vinden van verborgen erfelijkheid bij gastro-intestinale kanker

Het hebben van een genetisch tumorrisicosyndroom betekent dat een DNA- verandering zorgt voor een verhoogd risico op het ontwikkelen van kanker.

The wondrous world of glycobiology: Using sugar mimetics as potential anti-cancer therapy

.

Hoe passend is de chronische zorg voor patiënten met verstandelijke beperking?

Voor iedereen met een chronische ziekte (diabetes type 2, chronische longziekte COPD, en hartziekte) is het belangrijk om hoogwaardige zorg te krijgen.

De positie van de werker bij platformwerk

Platformwerk is een arbeidsmodel waarbij tijdelijke werkkrachten via online platforms opdrachten uitvoeren voor (verschillende) opdrachtgevers.

• Foto H. Guenter

De dynamiek van stem en stilzwijgen van werknemers: Een empirisch en theoretisch onderzoek

In deze lezing leer je of werknemers hun mond open doen of zwijgen wanneer ze geconfronteerd worden met mishandeling op het werk.

• professor Mathijs Vervloed

Oratie professor Mathijs Vervloed

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Sociale Wetenschappen met de leeropdracht Ondersteunde communicatie bij kinderen met meervoudige beperkingen spreekt op woensdag 26 juni 2024 om 15.00 uur precies een inaugurele rede uit.

• De letters CCEP in donderrood tegen een Radboudrode achtergrond

The Future of Hermeneutics

Het CCEP is dit jaar gastheer van het International Hermeneutics Symposium 2024.

A view from somewhere. Viewpoint in the narratives of people with a schizophrenia diagnosis

• Moestuin Radboud

Community Garden - meeting each other

On Thursday 27 June, 12:00 – 14:00, you can get a brief tour in the garden. We’ll have lunch together (bring you own!) and discuss ideas for during and after the summer holidays. And of course you can get to work with weeding and watering.

• Vrouw aan het werk in de community garden

Ontmoetingsbijeenkomst Community Garden

De Community Garden is een gezamenlijke moestuin die speciaal is opgezet voor en door studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit. Donderdag 27 juni, van 12:00 - 14:00 kun je een rondleiding door de tuin krijgen.

Simulations and deep learning for the optimization of cortical visual prostheses

.

• Carla Haelermans en Eliane Segers in gesprek over het focusgebied Pedagogiek & Didactiek

NOLAI Wrap Up

Partners van NOLAI en geïnteresseerden uit onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven zijn welkom op 27 juni 2024 op Landgoed Brakkesteyn, voor een inspirerende ontmoeting met NOLAI.

• Professor Paul Bovend'Eert

Afscheidscollege professor Paul Bovend'Eert

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Rechtsgeleerdheid met de leeropdracht Staatsrecht houdt op donderdag 27 juni 2024 om 15.00 uur precies een afscheidsrede.

• Tafel vol laptops en studerende mensen

PhD verdediging: Copy paste? Digitale vaardigheden, sociale reproductie en sociale mobiliteit in het onderwijs

In dit proefschrift onderzoek ik de oorzaken van ongelijkheid in digitale vaardigheden en de gevolgen hiervan in het onderwijs voor leerlingen, verankerd in schoolomgevingen en specifieke landen.

Doorspoelen en weg? Chemische stoffen: een toenemende zorg in stedelijk afvalwater

Het toenemende gebruik van chemische stoffen binnen de maatschappij vraagt om een effectievere controle van de uitstoot