Agenda

Resultaat 1 - 20 van 243 resultaten
 • Gepersonaliseerde medicijnbehandeling met N=1 trials

  Acht procent van de bevolking heeft een zeldzame ziekte. Het gebrek aan behandelopties komt onder andere doordat het moeilijk te bewijzen is dat geneesmiddelen werken in zeldzame ziekten.

 • NeurotechEU lecture workshops for doctoral supervisors

  Wil je je Ph.D. studenten zo goed mogelijk ondersteunen en inspireren?

 • Nieuwe diagnostiek en behandeling van coronaire vaatdysfunctie

  Er zijn veel mensen met pijn op de borst, ook zonder vernauwde kransslagaders. Dan kan er sprake zijn van een afwijkende functie van de kransslagaders, zoals een verkramping of spasme, of een verhoogde vaatweerstand. Dit wordt ook wel coronaire vaatdysfunctie genoemd.

 • Aankondiging uitreiking Radboud Onderwijsprijzen

  Uitreiking Radboud Onderwijsprijzen 2022

  Om het belang van onderwijskwaliteit te benadrukken reikt de Radboud Universiteit jaarlijks Onderwijsprijzen uit aan docenten(teams) voor hun persoonlijke, excellente onderwijsprestaties. Dit jaar zal dit plaatsvinden tijdens De Onderwijsdagen.

 • De gevolgen van door de overheid geschonden vertrouwen

  Vertrouwen op de overheid kent verschillende verschijningsvormen. Van niet nader gedefinieerde verwachtingen tot juridische verplichtingen voor de overheid tot het honoreren van vertrouwen.

 • Plaatje Endnote

  EndNote kickstart

  Je gaat zelf aan de slag met EndNote. Na deze workshop kun je:

 • Effects of welfare policies based on autonomy and unconditionality - a social experiment with social assistance recipients

  Dit onderzoek beschrijft de resultaten van een sociaal experiment met de bijstand, in de gemeente Nijmegen. Het reguliere, relatief strenge, bijstandsbeleid van de Participatiewet is vergeleken met twee alternatieve, meer onvoorwaardelijke, vormen van bijstand.

 • Jansoniuslezing: genetica en taalontwikkelingstoornissen

  Na de officiële lancering van het Radboud TOS Fonds in maart 2022, vindt op donderdag 23 maart 2023, om 14.30 uur de tweede Jansoniuslezing plaats.

 • Portret van Carolien van Ham

  Discussie over de uitslag van de Provinciale Staten verkiezingen van 15 maart 2023. Lezing en gesprek met prof. dr. Carolien van Ham

  Op 23 maart 2023 volgt niet alleen een spannende test voor de besturen van onze provincies die zo’n grote rol spelen in het oplossen van het stikstof- en woningbouwprobleem in Nederland, maar ook voor de landelijke politiek: in mei of juni 2023 kiezen de Provinciale Staten de leden van de Eerste

 • Leaving, Entering, and Remaining: Seeking Asylum in an Extraterritorial World

  Naar aanleiding van de EU-crisis in het asielbeleid in 2015, kwam de EU met voorstellen voor een systeem voor de extraterritoriale afhandeling van asielverzoeken.

 • Geen centrale rol voor cognitieve vaardigheden bij dyslexie

  Dyslexie is een ernstig en hardnekkig probleem met lezen en spellen. Leren lezen en spellen is van cruciaal belang om bijna alles te kunnen leren op school en om als volwassene te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

 • Oratie prof. dr. E. van der Heijden

           

 • Bachelor Open Dag

  Op zoek naar een leuke studie? Dan is de Bachelor Open Dag op 25 maart iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeer proeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

 • Oriëntatiedagen

  Wil je zeker weten of docent zijn op een middelbare school bij je past? Kom naar de oriëntatiedagen. Je krijgt een rondleiding op een middelbare school en woont een echte les bij. Je kunt zo ervaren hoe het werkplekleren op de lerarenopleiding is.

 • Workshop 'Onsamenhangende werkstukken vol fouten: wat doe je hiermee als docent?'

  Stoor je je soms aan gebreken in de teksten van studenten? Heb je het idee dat het nakijken van moeilijk leesbare stukken je meer tijd kost dan nodig? Twijfel je of het je taak is om als docent feedback te geven op tekstkwaliteit?

 • Master's Virtual Open Day

  Overweeg je als internationale student om aan de Radboud Universiteit te studeren, maar wil je graag meer weten over onze opleidingen en faciliteiten? Dat kan tijdens onze Virtual Open Day.

 • Workshop 'Onsamenhangende werkstukken vol fouten: wat doe je hiermee als docent?'

  Stoor je je soms aan gebreken in de teksten van studenten? Heb je het idee dat het nakijken van moeilijk leesbare stukken je meer tijd kost dan nodig? Twijfel je of het je taak is om als docent feedback te geven op tekstkwaliteit?

 • Q&A met studentbestuurders

  Hoe is het nou om zo'n bestuursjaar te doen? Wat levert het jou op, wat leer je, en hoeveel tijd ben je ermee kwijt? Tijdens deze Q&A kom je hierover alles te weten. Luister naar de ervaringen van het panel en stel je vragen.

 • Cursus Starting to Teach (STT-blok4-1)

  Tijdens deze korte beginnerscursus maak je op actieve wijze kennis met de didactische uitgangsprincipes van het begeleiden van werkgroepen, zodat je voorbereid je eerste stappen kunt zetten.

 • Training Toetsen met gesloten vragen (ACEQ1)

  Tijdens deze training leer je meer over de didactische principes van toetsen met gesloten vragen en ga je aan de slag met het verbeteren van jouw eigen toetsvragen.