Susanne Pechtold
Susanne Pechtold

100 Jaar van Innovatie: AI en de toekomst van educatie aan de Radboud Univerisiteit

donderdag 11 mei 2023, 15:30
Een Radboudgebaar

Ben je geïnteresseerd in de ethische dilemma's rondom het gebruik van Artificial Intelligence (AI)? Sluit je dan aan bij ERISC (onze door studenten geleide organisatie die zich richt op verantwoorde innovatie en ethische dilemma's rondom AI) voor een workshop waarin we de complexe ethische vraagstukken rondom AI verkennen. 
 
We zullen de workshop starten met een korte introductie over AI, om vervolgens interactief bezig te gaan met verschillende dilemma's, de voor- en tegenstanders en actoren in deze dilemma's.  
 
Deze workshop gaat je laten zien dat het gebruik van AI niet zo rechtlijnig is als het lijkt en dat ethische verantwoordelijkheid een cruciale rol speelt. Sluit vooral aan om je kennis over AI te vergroten en nieuwe inzichten te ontwikkelen over de ethische, sociale en wettelijke aspecten van AI.  

Locatie

Noviotech Campus; grote zaal Gebouw M, Transistorweg 5 

Aanmelden

Schrijf je in

logo Erisc
Wanneer
donderdag 11 mei 2023, 15:30
Organisatie
Radboud Universiteit
Contactinformatie

ERISC is een studentenorganisatie die zich focust op ethisch verantwoorde innovatie. Het is ons doel om studenten te betrekken in het gesprek over maatschappelijke veranderingen veroorzaakt door AI. Met ERISC willen we een platform creëren om studenten en organisaties in contact te brengen om zo verantwoordelijker te innoveren. Ben jij een student en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij ERISC? Of heb je interesse in de ethische aspecten van AI & innovatie en lijkt het je leuk om een samenwerking aan te gaan? Neem dan vooral contact met ons op via erisc.contact [at] gmail.com