Radboudgebaar portret Maria
Radboudgebaar portret Maria

Aan de slag met DNA!

woensdag 10 mei 2023, 13:00 - 17:30
Een Radboudgebaar

Hoe zien mini-orgaantjes (“organoids”) eruit? Hoe worden ze gemaakt en waar gebruiken we ze voor? En hoe ziet DNA er eigenlijk uit? In dit Radboudgebaar krijg je antwoord op deze vragen, en kan je echte organoids zien onder de microscoop. Ook hebben we interactieve sessies over het baanbrekende epigenetische onderzoek dat we doen op de Radboud Universiteit. Kinderen (en volwassenen) kunnen DNA opzuiveren en zichtbaar maken; dit mag meegenomen worden! Daarnaast is er een stamcelspel waarin jong en oud leren wat stamcellen zijn, en waarom deze zo belangrijk zijn in ons lichaam. U bent van harte welkom bij ons deze middag, we zien er naar uit! 

Doelgroep

Iedereen; er zijn kinderactiviteiten (DNA opzuiveren), maar er kunnen ook cellen bekeken worden (mini-orgaantjes/organoids) en er zijn interactieve sessies over ons epigenetisch onderzoek.

Locatie

Wijkcentrum De Biezantijn, Waterstraat 146, Nijmegen

Wanneer
woensdag 10 mei 2023, 13:00 - 17:30
Contactinformatie

Victoria Luna Velez en Hendrik Marks zijn onderzoeker/groepsleider bij het Radboudumc en de Radboud Universiteit, op de afdelingen Urologie en Moleculaire Biologie. Bij interesse: hendrik.marks [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank"