Resultaat 1 - 18 van 18 resultaten

Wine and Discussion with Lalaine Siruno

The Human Development Trajectories of (ir)regularised Filipino Migrant Domestic Workers in the Netherlands.

Boekpresentatie Hannah Arendt, 'The Life of the Mind'

De vaksectie rechtsfilosofie nodigt u uit voor een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe, kritische editie van Hannah Arendt’s laatste boekproject, The Life of the Mind.

The effectiveness of human rights in a multilevel legal order under threat?

Tijdens dit seminar, ter ere van de oratie van Jasper Krommendijk, zullen juristen, academici en rechters nadenken over de manieren waarop (inter)nationale mensenrechtennormen en -instellingen effectief zijn geweest en hoe ze dat kunnen blijven.

• Professor Jasper Krommendijk

Oratie professor Jasper Krommendijk

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Rechtsgeleerdheid met de leeropdracht Rechten van de Mens spreekt op woensdag 19 juni 2024 om 15.45 uur precies een inaugurele rede uit (in het Engels).

Afscheidssymposium Gerard Meussen

Op donderdag 20 juni vindt er voorafgaand aan de afscheidsrede van Gerard Meussen een symposium plaats.

• Professor Gerard Meussen

Afscheidscollege professor Gerard Meussen

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Rechtsgeleerdheid met de leeropdracht Algemeen belastingrecht houdt op donderdag 20 juni 2024 om 16.00 uur precies zijn afscheidsrede.

RUNOMI-congres 2024: 'Migrant inclusion in theory and practice'

Op 20 juni vindt het jaarlijkse RUNOMI congres 'Migrant inclusion in theory and practice' plaats.

Rondetafelbijeenkomst: ‘De effecten van AI op de rechtspraak geëvalueerd vanuit drie perspectieven’

Tijdens deze rondetafebijeenkomst laten drie wetenschappers hun licht schijnen op de effecten van AI op de rechtspraak. Dat doen zij elk vanuit hun eigen perspectief: de ethiek, de grondrechten en de theorie van procedurele rechtvaardigheid.

De positie van de werker bij platformwerk

Platformwerk is een arbeidsmodel waarbij tijdelijke werkkrachten via online platforms opdrachten uitvoeren voor (verschillende) opdrachtgevers.

• Professor Paul Bovend'Eert

Afscheidscollege professor Paul Bovend'Eert

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Rechtsgeleerdheid met de leeropdracht Staatsrecht houdt op donderdag 27 juni 2024 om 15.00 uur precies een afscheidsrede.

Facultaire zomerborrel

Donderdag 4 juli 2024 is het tijd voor onze jaarlijkse facultaire zomerborrel! Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom op het terras aan de voorzijde van het Grotiusgebouw.

• Charlotte Vrendenbarg

Oratie professor Charlotte Vrendenbarg

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Rechtsgeleerdheid met de leeropdracht Burgerlijk recht, in het bijzonder Intellectueel Eigendomsrecht, spreekt op vrijdag 5 juli 2024 om 15.45 uur precies een inaugurele rede uit.

The Multiplicity of Judicial Functions of International Courts and Tribunals: An Inquiry with a special focus on the ICJ

.

The 'Strategy' in Strategic Litigation: The Why and How of Strategic Litigation by Civil Society Organizations in the Field of Asylum Law in Europe

.

• Beeld van een doolhof gemaakt van touwen met knopen erin

Omkomen in de regels

We komen om in de regels. Wat zegt dit over hoe wij mensen denken en de samenleving inrichten? Zijn we gedoemd om steeds dieper in het regeldoolhof te verdwalen of is er een uitweg?

• Studenten aan de balie tijdens de open dag.

Bachelor Open Dag

Op zoek naar een leuke studie? Dan is de Bachelor Open Dag iets voor jou! Krijg voorlichting over onze opleidingen, kom sfeer proeven op de campus en ontdek wat studeren aan de universiteit inhoudt.

Oratie Ton Tekstra

Ton Tekstra spreekt op donderdag 14 november 2024 om 15.45 uur een inaugurele rede uit.

• Twee studenten op de groene campus van de Radboud Universiteit

Master Open Dag

Kom naar de Master Open Dag! Ontdek onze campus en krijg informatie over al onze (pre-)masterprogramma's. Bij een aantal opleidingen kun je ook online deelnemen.