Portret Hugo de Jonge

Afgelast: Hoe moet het Nederland van 2050 eruit zien?

woensdag 24 april 2024, 17:00
Let op: vanwege de deelname van demissionair minister Hugo de Jonge aan het plenaire debat in de Tweede Kamer inzake de Wet Betaalbare Huur, kan het gastcollege van aanstaande woensdag 24 april helaas niet doorgaan.

This event is in Dutch

Op 24 april aanstaande bezoekt demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken, met portefeuille Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO), onze universiteit. Hij houdt een interactieve lezing voor studenten en staf bij de Faculteit Management. Tijdens zijn gastcollege gaat de minister in op het hernemen van de nationale regie op de ruimtelijke ordening in Nederland, met het oog op de toekomst van Nederland op de lange termijn.

Als minister houdt Hugo de Jonge zich o.a. bezig met de krapte op de woningmarkt, de toegankelijkheid voor starters, het versnellen van de bouw en visievorming op de vraag ‘Hoe ziet Nederland er uit in 2050?’ Tijdens zijn bezoek komen de thema’s ruimtelijke ordening, wonen en de dagelijkse praktijk als minister aan de orde. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen.

Het gastcollege is een initiatief van de opleidingen Geografie, Planologie en Milieu, de master Planologie, en studievereniging Mundus.

woensdag 24 april 2024, 17:00
Spreker
Hugo de Jonge
Locaties
Elinor Ostromgebouw, EOS 01.630
Contactinformatie

Neem bij vragen contact op met mevr. yvonne.cremers [at] ru.nl (Yvonne Cremers).