Resultaat 1 - 20 van 222 resultaten
  • Studenten samen aan het werk op een laptop.

Online Masterweken

Heb je nog geen keuze voor een masteropleiding gemaakt? Geen probleem. Laat je informeren op ons online platform door docenten, studieadviseurs en studenten en krijg een goede indruk van onze masteropleidingen.

Mini-tentoonstelling: Universiteit tijdens oorlog en bevrijding

Radboud Erfgoed presenteert een mini-tentoonstelling in het Valkhof Museum over de Nijmeegse universiteit in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen van moed en veerkracht is van 4 juni t/m 29 september te bezoeken in het Valkhof Museum.

• Afbeelding van verschillende groepen die met elkaar praten en connecten.

Meet-up: Beurzen voor toekomstbestendig onderwijs

Het Teaching Information Point Science en het Radboud Teaching and Learning Centre organiseren een bijeenkomst om te laten zien hoe je aan de slag kunt met onderwijsvernieuwing. Maak kennis met financieringsmogelijkheden voor onderwijsvernieuwing.

Hot Spot Sustainable Democracy - Between learned societies, university careerism and scientist rebellion: academics cannot escape citizenship

Floor Basten will give a presentation for Hot Spot Sustainable Democracy on her post-doctoral research into academic citizenship. Prof. em. Roel in 't Veld will join the discussion, sharing his ideas and experiences regarding academic citizenship.

Toepassingen van kunstmatige intelligentie voor in de klinische genetica

Als kinderen met een ontwikkelingsstoornis worden onderzocht op een mogelijke erfelijke aanleg, wordt er vaak een DNA-verandering vastgesteld van onbekende betekenis.

• EndNote 21

EndNote Quick Start

Instructie over het gebruik van het referentiebeheerprogramma EndNote 21 (Windows versie).

Katholieke identiteit? Bestuurders Radboud Universiteit hielden hoofd meestal koel

Een aflopende zaak. Dat is doorgaans het beeld dat media schetsen van de katholieke identiteit van de Radboud Universiteit.

Mother Tongue Literacy Matters: Role of Papiamento in Advanced Bilingual Reading Education in the Dutch Caribbean

In dit proefschrift onderzoekt de auteur de variatie in de tweetalige leesontwikkeling van kinderen in de bovenbouw van het primair onderwijs van de Nederlands Caribische eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.

• Robot

TIP-sessie 'Perspectieven op GenAI in onderwijs'

Wat betekent de komst van Generatieve Artificial Intelligence (GenAI) voor het onderwijs? Wat zijn de kansen en wat zijn de risico's? In deze TIP-sessie delen verschillende studenten en docenten hun perspectieven.

Interpretatie verborgen en niet-coderende DNA-veranderingen leidt tot nieuwe genetische diagnoses

Wereldwijd hebben ongeveer 300 miljoen mensen een zeldzame ziekte, waarvan minstens 40% wordt veroorzaakt door genetische factoren.

Psychologische weerstand tegen innovatie

Om effectief om te gaan met onze snel veranderende wereld, is een succesvolle implementatie van innovaties cruciaal.

Aangeboren afwijkingen aan het gezichtsskelet bestuderen in zebravissen

Aangeboren aangezichtsafwijkingen, zoals een gespleten gehemelte, worden vastgesteld bij ongeveer 1 op de 500 geboortes.

Modular Enzymatic Networks: Towards Enzymatic Information Processing

.

• Twee mannen schreeuwen naar elkaar door een megafoon

Een open vizier: overtuigend communiceren in tijden van polarisatie en verharding (workshop)

Discussies worden harder, polarisatie dreigt gezonde gesprekken onmogelijk te maken. Hoe blijf je in dit tumult overeind? Peitho, het Radboud Kenniscentrum voor retorica, beantwoordt deze vraag tijdens de workshop Een open vizier.

Gestroomlijnde en betaalbare zorg voor mensen met multimorbiditeit

Huidige zorgsystemen zijn niet goed uitgerust om mensen te helpen die kampen met meerdere gezondheidsproblemen tegelijk, ook wel bekend als multimorbiditeit.

• Twee mannen schreeuwen naar elkaar door een megafoon

Een open vizier: de dialoog aangaan in tijden van polarisatie (lezingen en panelgesprek)

In lezingen en een panelgesprek delen deskundigen uit de praktijk en wetenschap hun ervaringen met polorisatie. Met onder anderen viroloog Marc van Ranst, burgemeester Hubert Bruls en dialoogdeskundige Noëlle Aarts.

• Professor Frans Russel

Afscheidscollege professor Frans Russel

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Medische Wetenschappen met de leeropdracht Farmacologie en Toxicologie houdt op vrijdag 14 juni 2024 om 16.00 uur precies een afscheidsrede.

• Radboud Sounds geannuleerd

Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest

Radboud Sounds is geannuleerd vanwege tegenvallende deelnemersaantallen.

Vliegende paarden, groene marsmannetjes, en vierkante cirkels. Hoe ons brein betekenis kan combineren.

"Zag je die grote man met het kleine hondje?" We vinden het heel normaal om woorden te combineren om dingen te beschrijven in onze omgeving.

Global N∞-operaden

Dit proefschrift onderzoekt de wisselwerking tussen symmetrieën en commutativiteit.