Faculty of Science placeholder

Alcohol en drugs als copingstrategie?

maandag 13 mei 2024, 12:30 - 13:15
Voeg toe aan agenda
Gebruik je (wel eens) alcohol of middelen om gevoelens te onderdrukken, om te ontsnappen aan je negatieve gedachten of om nare gebeurtenissen te vermijden? Kom luisteren naar de lunchlezing van Willemien Rietberg van Iriszorg.

Dat de studentenfase de levensfase is waarin het meest wordt gedronken, is niet verrassend. Hoe zit het met het gebruik van andere drugs in de studentenwereld? Vanuit het studenteninitiatief Lieve Mark werd er tijdens de lockdown een enquête onder zo'n 8000 studenten verspreid met vragen over onder meer welzijn en drugsgebruik. Daaruit bleek dat een kwart van de respondenten meer drugs was gaan gebruiken.

Middelengebruik kan leuk zijn, maar wat doe je als het niet meer voor de lol neemt, maar om de tijd door te komen, goed te kunnen slapen of om met stress om te gaan? In deze lezing kijken we naar het alcohol en middelengebruik onder studenten, de invloed van groepsdruk, het vervagen van grenzen op feestjes en hoe we samen verantwoordelijkheid kunnen nemen om controle te behouden.

Wees welkom om te luisteren naar de gratis lezing van Willemien Rietberg (Iriszorg). Natuurlijk ben je ook altijd welkom om over dit onderwerp met je studieadviseur van gedachten te wisselen. Maak een afspraak met een studieadviseur.

maandag 13 mei 2024, 12:30 - 13:15
Spreker
Willemien Rietberg (Iriszorg)

Voor meer informatie, neem contact op met Sanne Vosters.