Masterclass Anatomie & Embryologie

Anatomie & Embryologie

Heb je altijd al willen weten hoe de anatomie van de mens in elkaar steekt? Hoe de vroege embryologie van ons, zoogdieren, in beginsel veel lijkt op de vroege embryonale ontwikkeling van bv. vogels?

Algemeen

Het PUC of Science organiseert de Masterclass “Anatomie en Embryologie” voor nieuwsgierige en enthousiaste leerlingen biologie.

Programma

Tijdens deze dag word je ’s ochtends rondgeleid door geneeskundestudenten in het Museum voor Anatomie en Pathologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast een onderdompeling in de anatomie van de mens, krijg je ook uitleg over tentoongestelde organen waarin afwijkingen zichtbaar zijn.

Na de lunch ga je op de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit de handen uit de mouwen steken, tijdens het practicum “Embryologie van vogels”, waarin je de ontwikkeling van kippe-embryo’s microscopisch gaat bestuderen. Hierdoor krijg je een goed inzicht, in zowel de embryonale ontwikkeling van vogels, als die van de mens. Door de kippe-embryo’s levend te bestuderen, krijg je letterlijk een prachtige doorkijk van de hart- en bloedsomloop in actie.

Kortom een prachtig programma, een must voor elke biologie leerling die in menskunde/geneeskunde geïnteresseerd is.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor leerlingen van 5 en 6 VWO die het vak biologie volgen. Er kunnen 2 à 3 leerlingen per school deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Nader te bepalen
    Deze masterclass is dit schooljaar al geweest, volgend schooljaar zal deze opnieuw plaatsvinden.
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Bijeenkomsten
    25 januari 2024, 10:00 - 16:00

Factsheet

Type onderwijs
    Masterclass
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je vragen over deze masterclass? Stuur een e-mail naar pucofscience [at] ru.nl.