Jouw Beyond the Frontiers honoursprogramma regel je zelf – met onze hulp, natuurlijk. Weet jij precies bij wie je moet zijn als je wilt leren van de beste? Is het overduidelijk dat je exact die technieken van dat ene lab moet beheersen? Of juist die bijzondere archieven moet doorzoeken? Je bent vrij om te gaan waar jij naartoe wilt. Als je goed kunt uitleggen waarom je juist daar kunt doen wat je in Nijmegen niet kunt doen, maken we jouw verblijf misschien wel mogelijk. En meer: Beyond the Frontiers honoursstudenten worden regelmatig teruggevraagd voor een langer verblijf. We openen deuren.
Waar begin je?
Natuurlijk doe je niet álles zelf. We helpen je bij je voorbereidingen. En we zijn aanspreekpunt als je vragen hebt. Zowel voordat je gaat, als tijdens je verblijf aan de universiteit van jouw keuze.
Heb jij een onderzoek in gedachten? En lijkt het je wat om een projectvoorstel in te dienen? Neem dan contact op met Victor Reijnders, victor.reijnders [at] ru.nl. Hij helpt je om je plannen aan te scherpen. Hij stelt je vragen als: Wat ga je doen? Hoe zie je het voor je? Wanneer ga je? Ook kijken jullie samen naar de mogelijkheden wanneer jouw plannen anders zijn dan de andere, bijvoorbeeld als je een onderzoek met z’n tweeën wilt doen.
Voorstel en pitch
Heb je je project scherp? Schrijf dan je voorstel tot in detail uit. Wat zijn je onderzoeksvragen? En je methode? Hoe is jouw onderzoek maatschappelijk relevant? Zorg dat je een aanbevelingsbrief hebt van twee supervisoren, een van de Radboud Universiteit en een van de universiteit die je wilt bezoeken. Maak een realistische en haalbare planning, inclusief begroting, én een goed plan B. Ben je er klaar voor? Pitch jouw voorstel en ga het gesprek met ons aan!
Je mag gaan! Wat nu?
Wordt jouw voorstel goedgekeurd? Dan kun je je verblijf gaan plannen. Regel je huis, je werkplek en je reis. Het honoursprogramma Beyond the Frontiers komt je tegemoet in de kosten die je maakt, tot een maximum van €3300. Je ontvangt 60% voordat je gaat, en 40% als je terugkomt. Alles geregeld? Dan is het aan jou om er een onvergetelijke tijd van te maken! Ga het avontuur aan, en schrijf jouw verhaal.
Je hele onderzoek in tien weken?
Je werkt (minstens) tien weken aan de universiteit van jouw keuze. We horen je denken: dat is toch veel te kort voor een heel onderzoek? Dat klopt! Maar vergeet niet: op het moment dat je gaat, ben je al heel ver, omdat je je grondig voorbereidt. En geen stress: nadat je terug bent, heb je nog drie maanden om je eindproduct (af) te maken. Dat kan een wetenschappelijk artikel zijn, maar ook een adviesrapport of een essay. Wordt je eindproduct door je supervisor goed beoordeeld? Dan krijg je een Honourscertificaat!
Cursusaanbod Honours Academy
Tijdens de hele periode dat je honoursstudent bent, mag je gebruik maken van het aanbod workshops en cursussen van de Honours Academy. Zie je bijvoorbeeld op tegen je pitch? Werk dan aan je presentatieskills. Of heb je schitterende data opgehaald, maar wil je leren om ze goed op te schrijven? Volg dan een schrijfcursus.
Eindsymposium
Jouw Beyond the Frontiers ervaring is grotendeels individueel. Toch ben je niet alleen. Tegelijk met jou, voeren andere Beyond the Frontiers honoursstudenten hun eigen droomonderzoek uit. Om aan anderen te kunnen laten zien wat jij hebt bereikt, organiseren we regelmatig symposia. Tijdens zo’n symposium presenteer je je werk aan professoren, vakgenoten, maar ook aan je familie en vrienden. Een inspirerende middag over uiteenlopende onderwerpen. Met onderzoek uitgevoerd over de hele wereld. Zie je jezelf al presenteren op zo’n symposium? Ga ervoor, verleg je grenzen!