Honours
Honours

Beyond the Frontiers

Samenwerken met die ene geniale professor. Of meedraaien in die superinnovatieve vakgroep. Struinen in de bibliotheek waar alles ligt dat jij nodig hebt. Rondlopen op dezelfde plekken als de kunstenaar die jij bestudeert. Hoe gaaf zou het zijn om te kunnen dat te kunnen doen? Het honoursprogramma Beyond Frontiers biedt jou die kans. Minimaal tien weken leven en werken op de plek die jouw onderzoek verder brengt. En toegang tot al het andere aanbod van de Honours Academy.

  Algemeen

  Wat brengt dit programma jou?

  • Onderzoek doen in de meest inspirerende omgevingen
  • Werken aan een topuniversiteit in jouw veld, in Nederland of het buitenland
  • Je netwerk uitbreiden met topwetenschappers binnen je onderzoeksveld
  • Je onderzoeksstage verlengen, van bijvoorbeeld drie naar zes maanden
  • Jezelf te laten zien aan je toekomstig promotor #dreambig
  • Je CV boosten met een zelf opgezet onderzoeksproject
  • Honours Academy cursussen volgen om je voor te bereiden: werk bijvoorbeeld aan je presentatie- of schrijfskills

  Facts & figures

  Duur min. 10 weken tijdens je master
  Studiebelasting ± 40 uur per week
  Taal Engels en Nederlands
  Beurs tot €3300

  Het hele proces was heel mooi ingericht. Ik kon mijn ding doen met fijne begeleiding.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  Als jouw onderzoeksproject start
  Voertaal
  Nederlands-Engels
  Intakegesprek
  Ja

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Studie uren
  40

  Contactinformatie

  Heb je vragen over Beyond the Frontiers? Het maakt niet uit of ze praktisch of inhoudelijk zijn. Programmaregisseur Esther Fluijt (esther.fluijt [at] ru.nl) helpt je graag verder! Of ze weet wie jou verder kan helpen.

  Jouw Beyond the Frontiers honoursprogramma regel je zelf – met onze hulp, natuurlijk. Weet jij precies bij wie je moet zijn als je wilt leren van de beste? Is het overduidelijk dat je exact die technieken van dat ene lab moet beheersen? Of juist die bijzondere archieven moet doorzoeken? Je bent vrij om te gaan waar jij naartoe wilt. Als je goed kunt uitleggen waarom je juist daar kunt doen wat je in Nijmegen niet kunt doen, maken we jouw verblijf misschien wel mogelijk. En meer: Beyond the Frontiers honoursstudenten worden regelmatig teruggevraagd voor een langer verblijf. We openen deuren.

  Waar begin je?

  Natuurlijk doe je niet álles zelf. We helpen je bij je voorbereidingen. En we zijn aanspreekpunt als je vragen hebt. Zowel voordat je gaat, als tijdens je verblijf aan de universiteit van jouw keuze.

  Heb jij een onderzoek in gedachten? En lijkt het je wat om een projectvoorstel in te dienen? Neem dan contact op met Esther Fluijt, esther.fluijt [at] ru.nl. Zij helpt je om je plannen aan te scherpen. Ze stelt je vragen als: Wat ga je doen? Hoe zie je het voor je? Wanneer ga je? Ook kijken jullie samen naar de mogelijkheden wanneer jouw plannen anders zijn dan de andere, bijvoorbeeld als je een onderzoek met z’n tweeën wilt doen.

  Voorstel en pitch

  Heb je je project scherp? Schrijf dan je voorstel tot in detail uit. Wat zijn je onderzoeksvragen? En je methode? Hoe is jouw onderzoek maatschappelijk relevant? Zorg dat je een aanbevelingsbrief hebt van twee supervisoren, een van de Radboud Universiteit en een van de universiteit die je wilt bezoeken. Maak een realistische en haalbare planning, inclusief begroting, én een goed plan B. Ben je er klaar voor? Pitch jouw voorstel en ga het gesprek met ons aan!

  Je mag gaan! Wat nu?

  Wordt jouw voorstel goedgekeurd? Dan kun je je verblijf gaan plannen. Regel je huis, je werkplek en je reis. Het honoursprogramma Beyond the Frontiers komt je tegemoet in de kosten die je maakt, tot een maximum van €3300. Je ontvangt 60% voordat je gaat, en 40% als je terugkomt. Alles geregeld? Dan is het aan jou om er een onvergetelijke tijd van te maken! Ga het avontuur aan, en schrijf jouw verhaal.

  Je hele onderzoek in tien weken?

  Je werkt (minstens) tien weken aan de universiteit van jouw keuze. We horen je denken: dat is toch veel te kort voor een heel onderzoek? Dat klopt! Maar vergeet niet: op het moment dat je gaat, ben je al heel ver, omdat je je grondig voorbereidt. En geen stress: nadat je terug bent, heb je nog drie maanden om je eindproduct (af) te maken. Dat kan een wetenschappelijk artikel zijn, maar ook een adviesrapport of een essay. Wordt je eindproduct door je supervisor goed beoordeeld? Dan krijg je een Honourscertificaat!

  Cursusaanbod Honours Academy

  Tijdens de hele periode dat je honoursstudent bent, mag je gebruik maken van het aanbod workshops en cursussen van de Honours Academy. Zie je bijvoorbeeld op tegen je pitch? Werk dan aan je presentatieskills. Of heb je schitterende data opgehaald, maar wil je leren om ze goed op te schrijven? Volg dan een schrijfcursus.

  Eindsymposium

  Jouw Beyond the Frontiers ervaring is grotendeels individueel. Toch ben je niet alleen. Tegelijk met jou, voeren andere Beyond the Frontiers honoursstudenten hun eigen droomonderzoek uit. Om aan anderen te kunnen laten zien wat jij hebt bereikt, organiseren we regelmatig symposia. Tijdens zo’n symposium presenteer je je werk aan professoren, vakgenoten, maar ook aan je familie en vrienden. Een inspirerende middag over uiteenlopende onderwerpen. Met onderzoek uitgevoerd over de hele wereld. Zie je jezelf al presenteren op zo’n symposium? Ga ervoor, verleg je grenzen!

  Voeg bij het aanmeldformulier onderaan deze pagina één document met de volgende onderdelen:

  • Curriculum Vitae
  • Cijferlijst van je bachelor
  • Motivatiebrief (max. 500 woorden)
  • De bevestiging van een wetenschapper van de Radboud Universiteit en een wetenschapper van een (buitenlands) lab of onderzoeksinstituut dat ze het project zullen superviseren en jouw voorstel steunen.
  • Ten minste twee aanbevelingsbrieven, waarvan één van je beoogde supervisor van de Radboud Universiteit.
  • Het onderzoeksvoorstel, bestaande uit:
  • Korte introductie op het project (max. 500 woorden)
  • Een plan van aanpak, inclusief planning, tijdspad en verwachte studielast (minsten 420 uur) (max. 500 woorden)
  • De onderzoeksvra(a)g(en) en de methode/aanpak (max. 600 woorden)
  • Een literatuurlijst
  • Een beschrijving van het eindproduct (artikel, essay, boek, verslag)
  • Een valorisatieparagraaf: relevantie van je onderzoek in een breder perspectief
  • lekenpraatje
  • Een schatting van de kosten tot een maximum van €3300,-. Denk aan reis- en verblijfkosten, verzekeringen en toeslagen. Andere kosten, zoals voor het onderzoek of onderhoud van leven kunnen niet worden vergoed.

  Selectiecriteria

  • je presentatievaardigheden
  • de haalbaarheid van je onderzoek binnen de gestelde tijd
  • de valorisatie van je project
  • je plan B: wat zijn de opties wanneer je onderzoek of de omstandigheden in het buitenland niet optimaal zijn

  Schrijf je nu in

  * Verplicht veld

  Leuk dat je wil deelnemen aan het honoursprogramma Beyond the Frontiers. Vul onderstaand formulier in en na ontvangst nemen we op korte termijn contact met je op.

  Je onderzoeksvoorstel

  Slechts één bestand.
  20 MB limiet.