Een foto van de zonnepanelen op het dak van het Maria Montessorigebouw. In de achtergrond zie je het Erasmusgebouw.

Bijeenkomst SIG Duurzaamheid (02-05)

donderdag 2 mei 2024, 15:00 - 16:30

In deze SIG richten de deelnemers zich op vragen die draaien om de relatie tussen onderwijs, duurzaamheid (gedefinieerd als zorg voor alle vormen van leven) en duurzame ontwikkeling.

Wat is de rol van de universiteit om studenten en docenten in staat te stellen weloverwogen beslissingen te nemen en verantwoord te handelen in een veranderende, onzekere en complexe wereld? Hoe kan de universiteit bijdragen en een ontwikkeling bevorderen die voorziet in de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen?

Het is essentieel dat wij als instelling voor hoger onderwijs onze verantwoordelijkheid nemen om duurzame ontwikkeling te bevorderen. Er is een momentum voor duurzaamheid aan onze universiteit en wij willen alle mensen samenbrengen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn en eraan werken. Medewerkers en studenten moeten ideeën en competenties ontwikkelen die zeer relevant zijn voor de huidige maatschappij, ons milieu en de economie.

Aanmelden is niet nodig. Er is vrije inloop.

donderdag 2 mei 2024, 15:00 - 16:30

Heb je vragen of suggesties? Neem contact op met Rozalia Tóth.