Group of working staff
Group of working staff

BIS-lezing Rijkstrainee Wies van Zwieten

dinsdag 20 februari 2024, 12:30 - 13:30
In deze carrière-inspirerende lezing (BIS-lezing) zal Wies van Zwieten spreken over zijn traineeship bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Mijn naam is Wies van Zwieten. Ik ben een Rijkstrainee bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In totaal zijn er 160 trainees verspreid over alle ministeries. Het traineeship houdt in dat je een opdracht uitvoert op 4 verschillende plaatsen, elk voor zes maanden. Hiervan zijn 3 opdrachten bij het ministerie zelf en 1 opdracht is een detachering.

Mijn eerste opdracht was bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waar ik programmasecretaris was voor het leiderschapsprogramma. Een programma gericht op het verbeteren van leiderschap binnen het instituut. Vervolgens heb ik een opdracht uitgevoerd bij het ministerie zelf, bij het team huisartsenzorg. Hier had ik de rol van beleidsmedewerker. Nu ben ik bezig met mijn detachering. Dat is bij de gemeente Utrecht, in het team Integratieprogramma. Mijn volgende plaats is weer bij het ministerie zelf, bij het programma ‘Eén tegen eenzaamheid’.

Daarnaast volg je ook gemiddeld één dag per week training met alle Rijkstrainees. Ik ben superenthousiast over het traineeship en zou het iedereen aanbevelen!

Wanneer
dinsdag 20 februari 2024, 12:30 - 13:30
Spreker
Wies van Zwieten
Locatie
Online (via Teams)
Contactinformatie

Voor meer informatie, neem contact op met Career Service Science via careerservice [at] fnwi.ru.nl (careerservice[at]fnwi[dot]ru[dot]nl).