Sanne Tamboer
Sanne Tamboer

Climate Crossroads: Klimaatverandering bestrijden door serious gaming

maandag 8 mei 2023, 09:00 - zondag 14 mei 2023, 17:00
Een Radboudgebaar

De aanzienlijke stijging van CO2 in de lucht is een gevolg van de menselijke levensstijl en leidt tot een grote stijging van de temperatuur van de aarde. Wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat wanneer de temperatuur meer dan 1,5 graden Celsius stijgt, dit ernstige gevolgen heeft voor het klimaat op aarde. Deze klimaatverandering zal leiden tot meer periodes van droogte, overstromingen, water- en voedselcrises en pandemieën (KNMI, n.d.).  

Het doel van ons project is om mensen bewust te maken van het probleem, er mee helpen om te gaan, en bij te dragen aan de oplossing. We doen dit 1) door informatie te verschaffen over klimaatverandering, de oorzaken en oplossingen en 2) concrete handvatten te geven om een individuele bijdrage te kunnen leveren en zo de zelfredzaamheid van mensen te vergroten bij het oplossen van dit globale probleem. Om deze doelen te bereiken hebben wij een single-player text-based adventure game ontwikkeld genaamd ‘Climate Crossroads’. Ons Radboudgebaar houdt in dat wij Climate Crossroads via een link beschikbaar stellen voor. Op deze manier hopen we jongeren uit Nijmegen meer te leren over hoe ze kunnen om gaan met klimaatverandering, en wat ze zelf kunnen doen om het tegen te gaan.  
 
Climate Crossroads is via deze link te spelen: https://www.socsci.ru.nl/climatecrossroads/ 

Wanneer
maandag 8 mei 2023, 09:00 - zondag 14 mei 2023, 17:00
Contactinformatie

Deze serious game is ontwikkeld door onderzoekers van de Communication & Media Groep, Behavioural Science Institute, Radboud University Nijmegen. Het team bestaat uit: Aart van Stekelenburg, Barbara Müller, Daniëlle Bleize, Erik van den Berge Iris van Ooijen, Lisa Vandeberg, Marieke Wieringa, Renée Penris, Rhanna Haverkort, Sanne Tamboer, Sterre van den Heuvel, en Tibor Bosse. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Barbara Müller (barbara.muller [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank"