Resultaat 1 - 20 van 297 resultaten
  • Nederlandsche Vogelen

Vogelvreugd

Vanaf 9 januari presenteert Radboud Erfgoed een mini-tentoonstelling over vogels in en om Nijmegen in het Valkhof Museum.

Mental Health Weeks

Van 13 t/m 23 mei vinden de Mental Health Weeks plaats. Besteed extra aandacht aan je mentale gezondheid en praat erover met anderen. Doe mee aan laagdrempelige workshops, bezoek theatervoorstellingen of sluit af tijdens de Global Garden Night.

Roze Week 2024: Queer market

AI-assisted detection of adhesions on cine-Detectie van verklevingen op cine-MRI met kunstmatige intelligentie

Jaarlijks ervaren 30.000 patiënten chronische buikpijn na operaties, vaak veroorzaakt door inwendig littekenweefsel, bekend als verklevingen.

• Lente op de campus

Internationale dag van de biodiversiteit

Op de Dag van de Biodiversiteit kun je onder begeleiding van verschillende experts in flora en fauna een BioBlitz doen op de campus. Je probeert dan zoveel mogelijk wilde planten en dieren te registreren binnen een vastgestelde tijd.

Plant Based Transition Week: Relationships with nature and animals

From May 21 to May 24, a series of seminar lunches on and around the topic of Transition towards Plant-Based diet will be held on the Radboud campus.

• soulcollage

Workshop SoulCollage® maken

Heb jij zin om te leren werken vanuit je intuïtie en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Neem dan deel aan de workshop SoulCollage®, een simpele en leuke manier om contact te maken met je intuïtie.

Towards Computer-Assisted Fetal Laser Surgery for Complicated Twin Pregnancies: Challenges and Strategies

.

• Portretfoto Herman Westerink

Inaugurele rede prof. dr. Herman Westerink

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit Hermna Westerink spreekt op woensdag 22 mei 2024 om 15.45 uur precies een inaugurele rede uit.

• Professor Herman Westerink

Oratie professor Herman Westerink

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen met de leeropdracht Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid spreekt op woensdag 22 mei 2024 om 15.45 uur precies een inaugurele rede uit.

Contact met robots. Verbindend of vervreemdend?

Worden robots ooit onze medemensen, of blijft het ‘doen alsof’? En kunnen robots bijvoorbeeld een oplossing bieden voor de toenemende eenzaamheid, of vervreemden ze ons juist van wat ons mens maakt?

Verbeterde rapportage van complicaties tijdens operaties, met een focus op buikchirurgie

Dit onderzoek benadrukt het belang van beter rapporteren van problemen die tijdens operaties gebeuren, zoals onverwachte complicaties, om de zorg rondom operaties te verbeteren.

AI voor longkankerscreening

Longkanker, de dodelijkste kanker wereldwijd, staat aan de vooravond van een transformatieve verschuiving met de integratie van Kunstmatige Intelligentie (AI) in screeningsprocessen.

• professor Ad Ragas

Oratie professor Ad Ragas

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Natuurwetenschappen Wiskunde en Informatica met de leeropdracht Human and Ecological Risk Assessment spreekt op donderdag 23 mei 2024 om 15.45 uur precies een inaugurele rede uit.

• Twee mensen zitten met hun rug naar de camera in het gras. In de achtergrond staat een luidspreker op een standaard en er hangen lampjes in de bomen.

Global Garden Night

Hou je van (nieuwe) mensen ontmoeten? Of/en van heerlijk internationaal eten in een groene omgeving? Kom dan naar de Global Garden Night, de afsluiter van de Mental Health Weeks! Geniet van een gratis vegetarisch buffet en de muziekbingo.

• Judith Butler: Gender als politieke splijtzwam | Actuele denkers lezing en gesprek met filosoof Katrine Smiet en socioloog Niels Spierings

GEANNULEERD | Wie is Judith Butler? Denker over gender als politieke splijtzwam

Wie is de invloedrijke Amerikaanse filosoof Judith Butler? Judith Butler (1956) heeft met boeken als Who’s Afraid of Gender? ons denken over gender en seksualiteit voorgoed verandert. Wat kunnen we nu van diens werk leren?

Plant Based Transition Week: Healthy Eating on a Vegan Diet

De ziekte van Stargardt beter begrepen vanuit genetica

De ziekte van Stargardt is een erfelijke vorm van maculadegeneratie. De ziekte varieert sterk: sommige mensen zijn al blind op jonge leeftijd, terwijl anderen pas op late leeftijd hun eerste klachten ervaren.

Plant Based Transition Week: cooking workshop and dialogues

Justice seminar i.s.m. CMR: Nanda Oudejans (ENG)

Op 24 mei geeft Nanda Oudejans een seminar.