Agenda

Resultaat 1 - 20 van 325 resultaten
 • Beoordeling van het risico van geneesmiddelen voor mens en milieu

  Geneesmiddelen zijn een onmisbaar hulpmiddel om ziekten bij mens en dier tegen te gaan. Het gebruik ervan levert echter ook problemen op en kan leiden tot ongewenste gevolgen, waarvan toename van de milieuvervuiling en de resistentie tegen antimicrobiële middelen het meest zorgwekkend zijn.

 • Studeren met AD(H)D

  Tijdens de training studeren met AD(H)D leer je meer over hoe AD(H)D en studeren voor jou het beste werkt.

 • Informatiebeveiliging en Privacy in het Slimme Elektriciteitsnet

  Dit proefschrift behandelt beveiligings- en privacy-aspecten van het moderne slimme elektriciteitsnet, met speciale aandacht voor twee specifieke domeinen: slimme meters en het opladen van elektrische voertuigen.  

 • Banner van het CCEP met daarop een detail van de letters CCEP, donkerrood tegen een felrode achtergrond.

  Leopoldo Zea’s Philosophy of Latin American History and the End(s) of the Hegelian Dialectic

  Deze lezing maakt onderdeel uit van de maandelijkse CCEP Lecture Series van het

 • Nijmegen Waalkade

  Loop: Vitaal langs de Spiegelwaal

  Op maandag 25 september 2023, om 16.00 uur, start de loop 'Vitaal langs de Spiegelwaal'. Deze loop wordt georganiseerd door Groen, Gezond en in Beweging Nijmegen.

 • Radboud Ancient and Medieval Lecture Series (RAM): Lucinda Dirven

  Voor deze lezing in de Radboud Ancient and Medieval (RAM) lezingenreeks zal Lucinda Dirven spreken over religieuze gemeenschappen en gemeenschappelijkheden in het Palmyra van de derde eeuw.

 • Kunstmatige intelligentie steeds meer toegepast in de radiologie

  Kunstmatige intelligentie (AI) krijgt steeds meer aandacht in het nieuws, maar ook in de medische sector. Bij medische beeldvorming kan AI helpen bij het detecteren van bijvoorbeeld borstkanker of bij het intekenen van hersengebieden voor dementiediagnostiek.

 • Banner van het CCEP met daarop een detail van de letters CCEP, donkerrood tegen een felrode achtergrond.

  The critic of violence in Levinas and Derrida

  Deze lezing maakt onderdeel uit van de maandelijkse CCEP Lecture Series van het 

 • Gratis wraps als dank voor deelname Nationale Studenten Enquête

  Gratis wraps De Radboud Universiteit wil alle studenten bedanken die begin dit jaar de Nationale Studenten Enquête 2023 hebben ingevuld. Dankzij jullie deelname hebben we veel nuttige feedback ontvangen die helpt bij het nóg beter vormgeven van ons onderwijs.

 • Dr Fons Meijer

  Patterns of Political Interaction lunch event: ‘Death of a politician: emotion, media and politics’

  The research group Patterns of Political Interaction organises a lunch event on Tuesday 26 September (12:15-13:15) with Dr Fons Meijer, researcher at the Centre for Parliamentary History (location: Erasmus building, room E2.08).

 • Lunchbijeenkomst facultair Jaarplan 2024

  Laat jouw stempel drukken op de toekomst van onze faculteit! Kom naar de lunchbijeenkomst op dinsdag 26 september van 12:20 uur tot 13:20 uur en lever samen met de medewerkers en studenten van de faculteit input voor het Jaarplan 2024.

 • Groep studenten in overleg

  Startbijeenkomst SIG Blended and Online Education

  Online media zijn vanzelfsprekend in het onderwijs. Maar welke initiatieven zijn er op onze universiteit op het gebied van blended en online onderwijs? Binnen deze SIG gaan we proberen dit boven water te krijgen met elkaar.

 • Trainingsschema voor het immuunsysteem: regulatie in context van vaccinatie en ziekte.

  Trained immunity (‘getrainde afweer’) is een belangrijk proces in het lichaam dat een algemene versterking van het aangeboren afweersysteem opwekt.

 • Lacan, de doodsdrift en filosofie.

  Dit proefschrift gaat over Jacques Lacans interpretatie van de doodsdrift, een psychoanalytisch begrip dat tot doel heeft het verbijsterende klinische fenomeen van dwangmatige herhaling op te helderen.

 • Poppetjes die vragen en oplossingen hebben

  Workshop Ik weet niet wat ik met mijn toekomst wil (Nederlands)

  In de workshop Ik weet niet wat ik met mijn toekomst (Nederlandstalig) wil krijg je inzicht in je keuzeproces en ontdek je de mogelijk wat je wil kiezen.

 • Causality and Time in Non-smooth Lorentzian Geometry

           

 • On genotyping and phenotyping in pediatric neurology. The role of whole exome sequencing in a tertiary setting for pediatric neurology and the relevance of careful clinical phenotyping

  Een belangrijke onderdeel van het werk van een kinderneuroloog is het stellen van een juiste diagnose bij kinderen met bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand, bewegingsproblemen en/of epileptische aanvallen.

 • Logo of the Dachau Comité

  Dachaulezing

  Jaarlijks organiseert het Nederlands Dachau Comité (NDC) de Dachaulezing. Deze staat altijd in het licht van een Nederlander, die in Dachau gevangen heeft gezeten. Dit jaar staat de lezing in het licht van Titus Brandsma.

 • Wellbeing Week

  Week tegen eenzaamheid

  Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen eenzaamheid. Tijdens deze week zijn er activiteiten waarbij je op een leuke manier andere studenten kunt ontmoeten en contacten kunt leggen. Hieronder lees je het volledige programma.

 • Introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers

  Tijdens de introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers maak je kennis met de Radboud Universiteit en waar we voor staan. Ontmoet nieuwe collega’s, ga in gesprek met het college van bestuur en leer meer over de Radboud Universiteit in de quiz.