Kinderen spelen in water, oude foto

Congres Werkgroep De Moderne Tijd

vrijdag 22 maart 2024, 09:30 - 17:00
Water: beleving, beheer, beeldvorming in de lange

In de negentiende eeuw speelde water een cruciale rol in de snel veranderende samenleving. Het congres van de Werkgroep de Moderne Tijd is in 2024 gewijd aan water: aan de beleving, het beheer en de beeldvorming in de periode 1780-1940. Wat waren de wateropgaven in deze lange negentiende eeuw? Hoe bepaalde het water de economie, de handel en het toerisme? Op welke manier was het een bron van inspiratie voor ingenieurs, wetenschappers of kunstenaars? Kortom, welke rol speelde het water in de cultuur en identiteit van de snel veranderende samenleving van de lage landen tijdens de lange negentiende eeuw? Aan de hand van deze vragen beoogt het congres stil te staan bij de veelzijdige culturele betekenis van water en de maatschappelijke, wetenschappelijke en artistieke vragen in de Lage landen.

Bekijk het volledige programma

vrijdag 22 maart 2024, 09:30 - 17:00
Doelenzaal Universiteitsbibliotheek (Singel 425)
Contactinformatie

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met m.brolsma [at] uva.nl (m[dot]brolsma[at]uva[dot]nl) of terecht op de website van Werkgroep de Moderne Tijd.