Lecturer helping a student in the lecture hall
Lecturer helping a student in the lecture hall

Cursus Beyond content: hoe echt verschil te maken als docent

De strategie van onze universiteit is om "een significante impact te maken". Maar hoe? Deze cursus geeft je aanwijzingen over hoe je je onderwijs impactvoller kunt maken door rekening te houden met de principes van duurzame ontwikkeling.

  Algemeen

  Hoewel veel collega's aan het milieu en herbruikbare bekers in de kantine denken als ze over duurzame ontwikkeling horen, realiseren ze zich bijna nooit dat duurzaamheid een meer holistisch concept is dat betrekking heeft op hun eigen onderwijstaken en ieders professionele verantwoordelijkheden. 

  Tijdens de cursus

  Je gaat tijdens de cursus in gesprek over waarom onderwijs en wetenschap de belangrijkste drijfveren voor duurzaamheid zouden moeten zijn. Daarnaast worden manieren aangedragen om studenten niet alleen met de vereiste kennis uit te rusten, maar ook met de nodige vaardigheden voor de toekomst. Deze cursus helpt je jouw onderwijs toekomstbestendig te maken! 

  Doelgroep 

  Geef je om je studenten en om de toekomst? Dan is deze cursus iets voor jou. Iedereen kan deelnemen aan deze cursus. Er is geen specifieke voorkennis vereist. Is duurzaamheid een belangrijk thema in je privéleven, maar (nog) niet in je onderwijs? Neem dan deel aan deze cursus, ook als je denkt dat jouw onderwerpen niks met duurzaamheid te maken hebben. De cursus biedt je een ander perspectief op de relevantie van duurzaamheid voor elke cursus en docent.  

  Werkwijze tijdens deze cursus

  De cursus bestaat uit twee interactieve bijeenkomsten. De eerste duurt drie uur en de tweede duurt twee uur. Aanwezigheid bij de eerste sessie wordt verwacht. Deelname aan de tweede sessie is heel waardevol, maar als je echt niet kun komen, hoef je niet aanwezig te zijn.  

  De cursus biedt stof tot nadenken en ruimte voor discussie. Als deelnemer zul je geïnspireerd raken en ideeën ontwikkelen over hoe je het onderwerp ‘duurzame ontwikkeling’ kan integreren in je eigen lessen, zelfs als je niet veel tijd hebt om grote aanpassingen te maken.

  Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat. De cursus is in het Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken. 

  Kosten 

  Deelname is kosteloos. Lunch is niet inbegrepen. 

  Startdata

  08 oktober 2024
  Kosten
  Gratis
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  08 oktober 2024, 13:00 - 16:00
  05 november 2024, 14:00 - 16:00
  Aantal bijeenkomsten
  2
  Deadline inschrijving
  01 oktober 2024, 00:00
  Maximaal aantal deelnemers
  16
  Unieke code
  24-25 BSC1
  23 januari 2025
  Kosten
  Gratis
  Voertaal
  Engels
  Bijeenkomsten
  23 januari 2025, 11:30 - 14:30
  13 februari 2025, 12:30 - 14:30
  Aantal bijeenkomsten
  2
  Deadline inschrijving
  16 januari 2025, 00:00
  Maximaal aantal deelnemers
  16
  Unieke code
  24-25 BSC2

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Niveau
  Beginner
  Aanbieder
  Education Support