Cursus over Cursusontwerp (22-23CD2)

13 april 2023

In deze cursus leer je hoe je het ontwerp van je vak kunt verbeteren.  Dit doe je op creatieve wijze, waarbij je theorie over actief leren, feedback en formatief handelen, de werking van het brein en het evalueren van je onderwijs gebruikt. De ervaring van de deelnemers en materiaal uit de eigen praktijk vormen het startpunt voor deze cursus. Je gaat (een deel van) je eigen cursus herontwerpen om leerprocessen van studenten te optimaliseren. 

Type cursus, training of opleiding
Cursus
Organisatieonderdeel
Education Support
Taal
Engels
Datums
13 april 2023, 09:30 - 12:30
Deadline inschrijving
Schrijf je nu in

Doelgroep 

Cursuscoördinatoren en docenten die aan de slag willen gaan met het (her)ontwerpen van (een deel van) hun cursus. Er wordt verondersteld dat je voorkennis bezit over constructive alignment (samenhang leerdoelen, leeractiviteiten en toetsing). Als deze voorkennis is weggezakt, kun je aanvullend materiaal raadplegen om deze kennis weer op te halen. 

Werkwijze tijdens de cursus 

Cursuscoördinatoren en docenten die aan de slag willen gaan met het (her)ontwerpen van (een deel van) hun cursus. Het is fijn als je je (her)ontwerp kunt implementeren in je eigen vak, maar dit is geen vereiste. Voor de meer ervaren docent ligt de nadruk op creatief ontwikkelen en voor de meer beginnend docent op leren over onderwijsontwerp in brede zin. Er wordt verondersteld dat je voorkennis bezit over constructive alignment (samenhang leerdoelen, leeractiviteiten en toetsing). Als deze voorkennis is weggezakt, kun je aanvullend materiaal raadplegen om deze kennis weer op te halen. 

Bijeenkomsten

  • 13 april 2023, 09:30 - 12:30 uur
  • 27 april 2023, 09:30 - 12:30 uur
  • 11 mei 2023, 09:30 - 12:30 uur

Kosten 

De totale werklast is circa 20 uur en is verdeeld over ongeveer 1,5 maand. Deelname is gratis.