Cyber Security

Hoe kun je je wapenen tegen kwaadwillende hackers, die je digitale technologie proberen te ontwrichten? Leer het in de Cyber Security seminar voor vwo-leerlingen!

Inschrijven

Een hack-aanval, die meer dan een miljoen blog-sites platlegt. Een virus, wat de kerncentrales van een specifiek land aanvalt. Een overheid, die meeleest met elke letter die je stuurt.

Digitale technologie is tegenwoordig overal in onze samenleving. We gebruiken het om te communiceren, het nieuws te volgen, te ontspannen, onze administratie bij te houden, onze dijken in de gaten te houden, ons luchtruim veilig te houden. De lijst van maatschappelijk relevante en kritische toepassingen is haast eindeloos. Dat maakt cyberspace, het geheel van al deze toepassingen, natuurlijk een doelwit voor criminelen en kwaadwillende hackers die de digitale technologie proberen te ontwrichten. Hoe kunnen we er voor zorgen dat cyberspace daartegen beschermd is?

In het gebied van de cybersecurity wordt veel onderzoek gedaan naar technologieën om cyberspace een veiligere plek te maken. In dit seminar leer je in een speciaal opgezette testomgeving op een praktische manier over allerlei aspecten van cybersecurity.

Dinsdag 21 mei 13:00-16:00
    Dinsdag 28 mei 13:00-16:00
    Let op: Je schrijft je automatisch in voor beide dagen! Je bent daarom ook verplicht beide dagen aanwezig te zijn.

Voor wie?

Dit seminar verzorgd over 2 dagen is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO. Enige voorkennis van of ervaring met informatica (programmeren, databases, html) is handig, maar zeker niet verplicht. Er kunnen 2 à 3 leerlingen per school deelnemen. Na afsluiting van dit seminar ontvang je een certificaat.

21 mei 2024, 13:00
    Bijeenkomsten
    21 mei 2024, 13:00 - 16:00
    28 mei 2024, 13:00 - 16:00
    Aantal bijeenkomsten

Factsheet

Type onderwijs
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je vragen over deze masterclass? Stuur een e-mail naar pucofscience [at] ru.nl (pucofscience[at]ru[dot]nl).