Grote Woke Show - Art & Science
Grote Woke Show - Art & Science

De Grote Woke Show

donderdag 19 oktober 2023, 19:45 - 20:15

De Grote Woke Show duikt de filmarchieven in om te kijken hoe woke de universiteit eigenlijk was de afgelopen 100 jaar. Kan dat allemaal nog wel door de beugel anno 2023 of moet er dringend gecensureerd worden?

Donderdag 19 oktober (19.45 en 21.15 uur) en vrijdag 20 oktober (18.45 en 20.15 uur) | Spinoza collegezaal

De Grote Woke Show

De Grote Woke Show onderzoekt het samen met het publiek dat onder leiding van presentator Stef een aantal fragmenten voorgeschoteld krijgt. Wat zág je nou eigenlijk? Was daar iets niet woke aan? En hoe zou het dan wèl moeten? Grote kans dat publiek en Stef er ook niet uit komen, maar gelukkig kan er dan een beroep gedaan worden op de deskundige side-kick die zal voorkomen dat iedereen in een kramp schiet, tenzij het van het lachen is.

Over SJALOT ontwerp

Grafisch ontwerper Charlotte van der Wiel werd met één van haar prijswinnende animaties één van de drie Artists-in-Residence van de Radboud Universiteit. Vanuit die rol ging zij aan de slag met het erfgoed, de verhalen en de mensen van de Radboud Universiteit met als doel om een film te maken. Alleen werd die film geen film, maar een quiz.

'Diversiteit, gelijkheid en inclusie, we horen erover en we willen best veranderen, maar veel mensen weten niet goed hoe', vertelt Charlotte. 'Met De Grote Woke Show wil ik het onderwerp ter sprake brengen op een toegankelijke manier, waarbij er best om gelachen mag worden. Want als we er samen om kunnen lachen, hoeven we niet bang te zijn om het verkeerd te doen, en kunnen we een verandering in gang zetten.'

Radboud Art & Science Festival

Dit evenement is onderdeel van Radboud Art & Science. Op 19, 20 en 21 oktober dompel je jezelf op de campus van de universiteit onder in de wereld van kunst en wetenschap. 

Laat jezelf meenemen naar het verleden aan de hand van muziek, film en dans. Loop langs fototentoonstellingen, lichtinstallaties en beeldende kunst die je een uniek perspectief op de campus bieden. Ook zijn er liveconcerten, voorstellingen en interactieve performances op onverwachte plekken. We verdiepen ons daarmee in het erfgoed, de geschiedenis en de dagelijkse gang van zaken van de universiteit, en gaan op zoek naar de verhalen van studenten, onderzoekers en andere medewerkers. 

Radboud Art & Science is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Zien we je daar? 

Gratis aanmelden

Wanneer
donderdag 19 oktober 2023, 19:45 - 20:15
Locatie
Spinozagebouw
Organisatie
Radboud Events
Contactinformatie

Meer informatie over Charlotte van der Wiel vind je op www.sjalotontwerp.nl.