De magische kubus van Rubik

Zou je graag willen leren hoe je die verdraaide Rubik's kubus op kunt lossen en ben je benieuwd hoe je wiskunde hierbij zou kunnen gebruiken? Leer het in de masterclass De magische kubus van Rubik voor vwo-leerlingen.

Algemeen

In deze masterclass gaan we ons richten op de 2x2x2 variant van de iconische en de tot de verbeelding sprekende kubus ontwikkeld in de jaren 70 door de Hongaarse architect Erno Rubik. Je zult niet alleen leren de kubus op te lossen maar ook welke wiskunde daarbij hoort. Ook zal je leren hoe je zelfstandig een methode kunt ontwikkelen om bepaalde delen eventueel sneller te kunnen doen. Het inzicht wat je zult opdoen zal je ook op de originele 3x3x3 kubus kunnen toepassen.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor VWO leerlingen met interesse in wiskunde. Er kunnen 2 à 3 leerlingen per school deelnemen aan de Masterclass. Na afsluiting van deze masterclass ontvang je een certificaat.

Aanmelden

Deze masterclass is dit schooljaar al geweest, volgend schooljaar zal deze opnieuw plaatsvinden.

Nader te bepalen
    Deze masterclass zit inmiddels vol. Mogelijk wordt er dit jaar nog een tweede datum geprikt.
    Onderwijsvorm
    Op locatie