Dialoogsessie leven lang ontwikkelen

dinsdag 28 februari 2023, 12:30 - 14:00

Postacademisch onderwijs: de Radboud Universiteit is er goed in. Bijna alle faculteiten verzorgen postacademisch onderwijs. Jaarlijks zijn er veel cursisten en er gaan miljoenen euro’s in om. Het maatschappelijk belang van leven lang ontwikkelen wordt steeds nadrukkelijker erkend en de politiek denkt erover na om er voor de universiteiten ook een wettelijke taak van te maken. Dat betekent kansen en uitdagingen.

Vraaggestuurd werken

Postacademisch onderwijs moet idealiter antwoorden op vragen vanuit markt / maatschappij. Daarbij past vraaggestuurd werken. De vragen zijn vaak complex en moeten vanuit meerdere disciplines worden geadresseerd. Hoe gaan we daar op een goede manier mee om? Is dat aantrekkelijk voor docenten of krijgen zij het gevoel dat ze aan zeggenschap / autonomie inboeten op hun eigen vakgebied? Zijn zij vooral geïnteresseerd in het ontwikkelen van na de master doorlopende leerlijnen of ook gemotiveerd voor het aanbieden van relatief korte modules, die ad hoc ingezet moeten kunnen worden?

Docentbeschikbaarheid

Postacademisch onderwijs geven is leuk. Volwassen cursisten die in hun beroepspraktijk jouw discipline uitoefenen vormen een boeiende doelgroep van wie je zelf ook veel kunt leren. De praktijkervaring komt terug naar de opleiding en kan zowel onderwijs als onderzoek van de docent voeden. Tegelijkertijd is het aanbieden van dergelijk onderwijs voor docenten niet altijd gemakkelijk. Hoe krijg je het ingepast in een volle baan die toch al door werkdruk wordt geteisterd? Hoe krijg je het ingepast in een carrière waar onderzoek en het binnenhalen van beurzen daarvoor nog altijd meer wordt gewaardeerd dan het ontwerpen en geven van onderwijs? Zou je initiële en postinitiële cursisten tegelijk kunnen bedienen?

Tijdens de dialoogsessie leven lang ontwikkelen wordt het allemaal besproken. Kom langs en praat mee.

Aanmelden

Studenten 

Medewerkers

Praktische informatie

 

De dialoogsessie vind plaats in ruimte 01.139 van het Grotiusgebouw.

De sessie start om 12:30. Inloop is vanaf 12:15.

 

Wanneer
dinsdag 28 februari 2023, 12:30 - 14:00
Organisatie
Education Affairs