Diversity Day 2022

dinsdag 4 oktober 2022, 10:00 - 18:30
Congres / symposium

Op Diversity Day erkennen bedrijven dat diverse teams zich vertalen in meer creativiteit, inzichten en productiviteit. Het erkent dat iedereen uniek en anders is en samen een sterk geheel vormt. Op Diversity Day organiseren bedrijven zelf activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit. Zo zetten we allemaal een stap in de goede richting: een maatschappij waarin we ieders unieke talenten waarderen en benutten.

De Radboud Universiteit doet ook mee op Diversity Day. We geloven dat ruimte voor verschil cruciaal is om bij te dragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen en zowel regionaal als internationaal van betekenis te zijn. Diversity Day 2022 is een kans voor ons om te delen, te discussiëren en mogelijkheden te vinden om samen te werken om het doel van het creëren van rechtvaardige samenlevingen te bereiken.

Van 10.00 - 12.00 uur zullen we met verschillende partners (o.a. HAN, Max Planck Instituut en Radboud Universiteit) gesprekken voeren over waar we staan, wat we bereikt hebben, en waar we naar toe willen. Dit wordt gevolgd door een gastcollege over Diversiteit en Inclusie.

In de middag (13.00-17.00 uur) kunt u deelnemen aan het symposium 'Bridging the Gap', gecoördineerd door de afdeling Behaviour Change and Well-Being van het Behavioural Science Institute (BSI). Het doel is om wetenschappers en praktijkmensen samen te brengen om inzichten, lessen en best practices te bespreken en na te gaan  hoe we het beste verder kunnen gaan. Hoewel zowel academici als organisaties veel werk hebben verzet op het gebied van diversiteit, blijft er een grote behoefte bestaan om de dialoog tussen wetenschap en praktijk verder te stimuleren. Om deze dialoog te bevorderen, hebben we twee sprekers uit de academische wereld en twee uit het bedrijfsleven uitgenodigd om hun werk en ervaringen te delen. De voordrachten worden gevolgd door een paneldiscussie. Na afloop sluiten we af met een borrel (17.00 - 18.30 uur). We hopen dat u erbij kunt zijn, en we kijken ernaar uit u te ontmoeten.

's Avonds gaat het DEI office in samenwerking met Radboud Reflects en Nijmegen School of Management in gesprek met onze Radboud-wetenschappers en spreker Babah Tarawally. U kunt zich voor dit evenement aanmelden via de website van Radboud Reflects.

dinsdag 4 oktober 2022, 10:00 - 18:30
Theaterzaal "C"
Radboud Universiteit

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.