Op 3 oktober viert de Radboud Universiteit Diversity Day. Doe met ons mee als we deze dag vieren in de geest van gelijkheid en inclusie. Samen creëren we een veilige en inclusieve campus voor iedereen. Meld je aan voor een van onze leerzame en interessante workshops!
Programma
Workshop: Nut en noodzaak van diversiteit en inclusie en hoe ook jij kunt bijdragen
Leyla Hamidi werkt bij SER (Sociaal Economische Raad) Diversiteit in Bedrijf en ondersteunt organisaties die werken aan meer diversiteit en inclusie op de werkvloer bij het opzetten, uitvoeren en monitoren van hun diversiteitsplannen.
Meer diversiteit op de werkvloer leidt niet vanzelf tot een inclusieve bedrijfscultuur, dat wil zeggen een klimaat waarin iedereen zich gewaardeerd voelt, zichzelf kan zijn, en toegang heeft tot dezelfde mogelijkheden.
Leyla biedt een introductie over waar zowel zij als de Radboud Universiteit aan werken voor DEI: Diversity, Equity & Inclusion. Equity staat voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Denk bijvoorbeeld aan gelijke kansen bij sollicitaties en gelijke beloning.
Vervolgens gaan we met de deelnemers in op de volgende 2 vragen:
- Hoe kunnen we zowel medewerkers als studenten laten zien dat DEI voor iedereen van belang is en niet alleen voor ondergerepresenteerde groepen?
- Hoe kun je als student of medewerker zelf een bijdrage leveren aan een open, inclusief en veilig werk- en studieklimaat? Wat is belangrijk voor jou?
We gaan aan de slag om de verschillende facetten van DEI nog beter vorm te geven binnen de Radboud Universiteit, om het draagvlak verder te vergroten.
Bemachtig een van de 25 plekken door je onderaan deze pagina aan te melden.
Leyla Hamidi is beleidsmedewerker bij SER Diversiteit in Bedrijf voor o.a. de onderwijssector en adviseert organisaties over de aanpak van diversiteit en inclusie op de werkvloer. In eerdere functies werkte zij voor verschillende organisaties op het gebied van gelijke behandeling, emancipatie en non-discriminatie. Daarnaast heeft zij een achtergrond in Midden-Oosten-studies.
Over dit evenement
Tijdstip: 10:00 - 11:30
Voor wie: studenten en medewerkers
Taal: Nederlands
Spreker: Leyla Hamidi, SER
Maximum aantal deelnemers : 25 personen
Locatie: Erasmusplein 1, Erasmus gebouw, zaal 2.64, Rode Laars
Iedereen wil ertoe doen
“The need to belong” omschrijft een van de basisbehoeftes van ons als mensen: erbij horen, ertoe doen, misschien zelfs nodig zijn. Niet alleen thuis, met familie en vrienden, maar ook op het werk. “Het verlies van werk was het zwaarst in het rouwproces rond mijn ziekte”, zegt Arbeid- en organisatiepsycholoog Kathi Künnen. Zij heeft ervaren wat het deed om er in een hele belangrijke context, haar werk, niet meer toe te kunnen doen doordat zij ziek werd en haar inzetbaarheid helemaal niet meer vanzelfsprekend was. Na drie kankerdiagnoses is zij ondertussen in een palliatieve behandeling, én weer aan het werk. “Kanker is niet alleen kaal, chemo en kan niks meer. Werk is voor mij een belangrijke manier om zin te geven aan mijn leven, en dat gun ik iedereen." Kathi Künnen coacht en traint leidinggevenden en teams om betekenisvol aan het werk te zijn.
Wanneer mensen op hun meest kwetsbaar zijn, raakt het aan zingeving. Een ernstige ziekte of life-event brengt veel mensen inzichten, die weliswaar ongevraagd en ongewenst waren, maar desondanks helpen in de begeleiden in- of naar je werk. Tegelijkertijd maken deze inzichten het gesprek over daadwerkelijke inclusie makkelijker en kan het gesprek teams helpen om samen op de mooiste manier verschil te maken met hun werk. Kathi Künnen neemt de toehoorder mee in haar verhaal en nodigt uit tot een open gesprek. Wil je alvast meer info over Kathi? Kijk dan naar het korte verhaal dat de NOS enkele jaren geleden over haar gemaakt heeft:
Over dit evenement
Tijdstip: 13:15 - 14:45
Voor wie: studenten en medewerkers
Taal: Nederlands
Spreker: Kathi Künnen
Maximum aantal deelnemers: 60 personen
Locatie: Thomas van Aquinostraat 1, zaal 1.0.02
Inleidende workshop Disability Studies
Tijdens de eerste helft van deze workshop maak je kennis met het academische veld van Disability Studies. Wat zijn Disability Studies? Wat is het verschil tussen Disability Studies en handicap? Of handicap en beperking? Je wordt uitgenodigd om het idee en sociale constructies actief te bevragen. Dit gaat over hoe wij (jij, ik en anderen) disability actief construeren. Met andere woorden, eerst gaan we kijken naar het theoretische en contextuele kader van Disability Studies. In de tweede helft van de workshop gaan we 'de (nieuw) verworven Disability Studies-spieren trainen' door te kijken naar de ervaringen van studenten met een visuele beperking.
Actieve deelname wordt aangemoedigd! De sessie zal zo interactief mogelijk zijn, dus je bent van harte welkom om vragen te stellen en al je gedachten te uiten. We zullen korte groepsdiscussies houden over handicaps: Wat heeft identiteit te maken met handicap? En: waarom is deze discussie relevant?
Over dit evenement
Tijdstip: 15:00 - 16:30
Voor wie: studenten en medewerkers
Taal: Engels
Gespreksleider: Nusi Cornelissens, voorzitter disABILITY and Accessibility Committee
Maximum aantal deelnemers: 60 personen
Locatie: Thomas van Aquinostraat 1, zaal 1.0.02
Seminar Responsible Organization (ResOrg) - Footfalls and heartprints for Indigenous inclusion
Dit seminar is Engelstalig
Geographies of inclusion have largely been ignored in Management & Organization Studies (MOS), which tend to be encased within global white Western power over knowledge production.
In this seminar, Prof. Edwina Pio (Auckland University of Technology, New Zealand) contributes to how non-Western contexts can serve as a counterpoint, yet avoid sharp dichotomies, concerning hegemonic Western discourse in geographies of inclusion. Through ethnography, prof. Pio seeks to provide some answers to the question: How does inclusion happen and how can it be theorized in non-Western contexts? Prof. Pio makes no claim to a sole interpretation, rather prof. Pio offers a guiding framework, grounded in an empirical contribution, for a nuanced understanding of Indigenous inclusion. This framework for geographies of inclusion has three interrelated dimensions: accompanying the inclusive subject, praxis of contemplative action and discernment for faith and justice, in order to invite other adaptations and traditions to further enrich and unveil understandings of geographies of inclusion for MOS.
Over dit evenement
Tijdstip: 11.30 – 13.00, inclusief lunch
Voor wie: medewerkers
Taal: Engels
Organisator: Dr. Simone Ritter, UHD Nijmegen School of Management
Maximum aantal deelnemers: 15 personen
Locatie: informatie volgt
Aanmelding: stuur een mail naar Simone Ritter (simone.ritter [at] ru.nl (simone[dot]ritter[at]ru[dot]nl))
Workshop Toxic Masculinity
Deze workshop is een resultaat van de samenwerking van de Radboud Universiteit met de regionale politie en zal worden bijgewoond door politiemedewerkers. Registratie is niet mogelijk. Deze workshop wordt gegeven door een van onze DEI Ambassadeurs, Lennart Schäfer.
Ben je geïnteresseerd in dit thema en wil je deze workshop ook organiseren? Neem dan contact op met Lennart via inclusion [at] ru.nl