De inschrijving sluit op 12 maart 2025
Let op: Dit is de pagina voor docenten. Ben je een leerling? Klik dan hier voor de Masterclass Proef je PTC voor leerlingen
Gedurende dit practicum leren de leerlingen dat het vermogen om de smaak bitter te proeven genetisch is bepaald. Het gen ‘TAS2R38’ codeert voor een smaakreceptor die de organische bittere verbinding PTC (Phenylthiocarbamide) detecteert.
Leerlingen vinden tijdens het 4-uur durende practicum zelf uit of zij een superproever, een matige proever of een niet-proever zijn door enerzijds hun eigen DNA te onderzoeken d.m.v. PCR en gel-elektroforese, en anderzijds door het uitvoeren van een smaaktest met PTC-testpapier.
Om voorbereid te zijn, bieden wij deze masterclass aan waarbij je kennis maakt met de apparatuur en het bijbehorende practicum. Het doel is dat je gemakkelijk met het practicum in de klas aan de slag kunt.
Voor wie?
Biologie docenten en TOA's
Waar?
Huygensgebouw, Heyendaalseweg 135 te Nijmegen
Kosten
Aan het volgen van deze masterclass zijn geen kosten verbonden vanwege een subsidie vanuit Amgen Biotech Experience (ABE).