Amerikaanse vlag
Amerikaanse vlag

Docentendag Maatschappijleer / Maatschappijwetenschappen

vrijdag 18 oktober 2024, 12:30 - 16:30
Amerikaanse verkiezingen: de strijd om het Witte Huis

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, organiseren de Afdeling Politicologie en de Radboud Docenten Academie van de Radboud Universiteit Nijmegen een docentendag Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen over het thema Amerikaanse verkiezingen: de strijd om het Witte Huis. 

Op 6 november vinden ’s werelds meest besproken verkiezingen plaats: die in de Verenigde Staten. Amerikanen kiezen 1 President, 34 Senatoren en 435 Afgevaardigden. Nieuwsgierig waarom Nederland elke vier jaar meer bezig lijkt met de Amerikaanse dan met de Nederlandse politiek? Op deze docentendag heb je de mogelijkheid om kennis op te doen die verder gaat dan documentaires en praatprogramma’s. In drie lezingen/workshops gaan experts zoals dr. Markha Valenta (UU, President van de Netherlands American Studies Association) met deelnemers in gesprek over dieperliggende verschijnselen die je helpen deze verkiezingen te begrijpen. Ook besteden we aandacht aan hoe je hier in je les vorm aan kan geven.

Voor wie?

Docenten maatschappijleer, maatschappijwetenschappen en andere geïnteresseerden.

Wanneer?

Vrijdag 18 oktober, 12.30 uur – 16.30 uur (let op: er wordt geen lunch aangeboden). Aansluitend eventueel op eigen kosten drankje in de Yard.

Kosten

Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden. 

Aanmelden

Stuur een email naar docentendagmaatschappijwetenschappen [at] ru.nl (docentendagmaatschappijwetenschappen[at]ru[dot]nl). Je ontvangt een bevestiging inclusief ontvangstlocatie in je mailbox.

 

Wanneer
vrijdag 18 oktober 2024, 12:30 - 16:30
Locatie
Erasmusgebouw