Docentendag Natuurkunde

Vanuit het PUC of Science van de RU organiseren we op donderdag 31 oktober een natuurkunde docentendag met als thema "Proef de Masterclass", waarbij docenten dezelfde interessante Masterclasses kunnen volgen die we ook aan VWO-leerlingen bovenbouw aanbieden. Deze Masterclasses blijken ook heel interessant als nascholing/achtergrondkennis voor eerste én tweedegraads docenten natuurkunde. Ook natuurkunde TOA's zijn van harte welkom!

Uit thema's als MRI, nucleaire geneeskunde, kosmische straling, infraroodspectroscopie en radio-astronomie kan worden gekozen. Elke Masterclass bestaat uit een lezing en een praktische sessie. Deze worden gegeven door onderzoekers van de RU/RadboudUMC. 

  Algemeen

  Daarnaast zullen er plenaire lezingen worden gegeven over hot topics binnen de RU. De openingslezing zal gaan over de nieuwste ontwikkelingen in de neurotechnologie. De dag zal worden besloten met een lezing over de laatste ontdekkingen en prachtige beelden die gemaakt zijn met de James Webb Ruimtetelescoop.

  Tijdens de lunch en bij de borrel na afloop (ism studentenvereniging Marie Curie) is er de mogelijkheid om bij te praten met collega's of nieuwe contacten te leggen.

  Voorinschrijving

  Om een indruk te krijgen van het aantal deelnemers vragen we belangstellenden zich via onderstaande knop in te schrijven voor de voorinschrijving via onderstaand menu.  Als er meer deelnemers zijn, zullen we uiteindelijk ook meer parallelle Masterclass sessies organiseren. De voorinschrijving is verder zonder enige verplichting. Iedereen die zich via de voorinschrijving heeft opgegeven, krijgt een vroege keus bij de keuze van de Masterclass en een klein presentje van de Radboud Universiteit bij uiteindelijke deelname. We hopen natuurlijk op een grote opkomst!

  De uiteindelijke inschrijving voor de dag zal plaatsvinden begin september. Kosten zullen €50 bedragen, inclusief lunch en borrel. 
  De bijeenkomst kan worden ingezet ten laste van het eigen persoonlijke nascholingsbudget.

  Voorinschrijven!

  Voorlopig programma

  Huygensgebouw RU Nijmegen

  09:30-10:00 Inloop
  10:00-10:15 Plenair korte introductie PUC of Science RU/ vaksteunpunt natuurkunde 
  10:15-11:00 Plenaire lezing Neurotechnologie
  11:15-12:00 Keuze uit diverse Masterclasses (deel 1: lezing)
  12:15-13:00 Lunch in Gigabite (kantine Huygens)
  13:00-14:00 Praktisch gedeelte: deel 2 Masterclass 
  14:00-14:30 Pauze
  14:30-15:15 Plenaire slotlezing: ontdekkingen James Webb ruimtetelescoop 
  15.30-16:30 Borrel ism Marie Curie studievereniging

  Startdatum

  31 oktober 2024, 10:00
  Kosten
  € 50
  De bijeenkomst kan worden ingezet ten laste van het eigen persoonlijke nascholingsbudget.
  Voertaal
  Nederlands
  Bijeenkomsten
  31 oktober 2024, 10:00 - 01 november 2024, 16:30

  Factsheet

  Type onderwijs
  Studiedag