Ignatius pelgrim beeld

Een geestelijke weg naar een goede toekomst

vrijdag 1 maart 2024, 09:30 - 16:30
Op deze bezinningsdag volgen we de geestelijke weg van de heilige Ignatius.

Op vrijdag 1 maart, van 09:30 tot 16:30, volgen we de geestelijke weg van de Heilige Ignatius (1491-1556). Voordat hij Ignatius (heilig) werd, heette hij Inigo (Baskische naam van Ignatius) en was hij een gewelddadige ridder. Hij schreef hierover een oefenboek dat een klassieker zou worden in de spirituele literatuur – de ‘Geestelijke Oefeningen’.

De vraag tijdens deze bezinningsdag is hoe je van Inigo Ignatius kan worden. Hoe onttrek je je aan vastgelopen patronen? Is verandering mogelijk? Hoe gebruik je je eigen verleden om tot inzichten voor de toekomst te komen? Welke weg heb je te lopen om van dwalende richtinggevend te worden? Wat zouden de scharniermomenten daarvoor kunnen zijn en welke inzichten van Ignatius kunnen hierbij helpen?

Deze workshop wordt gegeven door twee naamgenoten van Ignatius. Inigo Bocken, hoogleraar mystieke theologie en senior-onderzoeker bij het Titus Brandsma Instituut, Ignace de Haes, loopbaanbegeleider en storyteller bij de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit

Je kunt je aanmelden voor deze dag door een mail te sturen aan ignace.dehaes [at] ru.nl (ignace[dot]dehaes[at]ru[dot]nl) o.v.v. Ignatiusdag. Een week voor 1 maart krijg je een bevestiging en het definitieve programma toegestuurd, inclusief ruimte op de campus waar we deze dag houden. Deze dag bieden we gratis aan. Lunch en koffie en thee en borrel na zijn op eigen kosten. Deze dag wordt aangeboden door het Titus Brandsma Instituut en Career Service van de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

vrijdag 1 maart 2024, 09:30 - 16:30
Ignace de Haes, Inigo Bocken

ignace.dehaes [at] ru.nl (ignace[dot]dehaes[at]ru[dot]nl)