Lucas Boer
Lucas Boer

Een kijkje in de anatomie van het menselijk lichaam

zaterdag 13 mei 2023, 10:00 - 16:00
Een Radboudgebaar

Sinds mensenheugenis bestaat de fascinatie voor het gezonde lichaam, het zieke lichaam en daarmee samenhangend de dood. Vele bezoekers zullen de schoonheid van wat onder de huid schuilt met grote verwondering en bewondering tijdens een bezoek aan het museum aanschouwen. Het Museum voor Anatomie en Pathologie van het Radboudumc in Nijmegen is opgericht door de eerste hoogleraar anatomie professor dr. Huub Lammers en zijn rechterhand Jan Fellinger in 1967. De vroegste preparaten stammen uit begin jaren 50 van de vorige eeuw. Het museum is het meest recente anatomisch museum in Nederland en uniek in dat zij haar collecties actief uitbreidt. Het museum wordt gezien als één van de parels van de Radboud campus door de fraaie collecties, de kunstzinnige en verfijnde prepareertechniek en de esthetisch en didactisch ingeklede opstellingen. Er zijn drie verschillende collecties: anatomie, pathologie en teratologie. Deze collecties bestaan bijna geheel uit menselijke preparaten die met de uiterste zorg zijn bewerkt en klaargemaakt voor permanente expositie. Laat uzelf verwonderen tijdens een bezoek aan het museum. Er starten ieder heel uur gratis rondleidingen. 

Voor wie?

Het Museum voor Anatomie en Pathologie is toegankelijk voor iedereen. Voor kinderen is een speurtocht beschikbaar.

Locatie

Het Museum voor Anatomie en Pathologie is gevestigd in het Radboudumc. U vindt het museum in het Studiecentrum Medische Wetenschappen op de begane grond, tegenover de hoofdingang van het Radboudumc. Route 101. Geert Grooteplein Noord 21, 6525 EZ Nijmegen.

anatomisch museum umc
Wanneer
zaterdag 13 mei 2023, 10:00 - 16:00
Contactinformatie

Dr. Lucas Boer, conservator van het museum, zal samen met een groep enthousiaste studenten Geneeskunde ieder heel uur rondleidingen verzorgen. Contact: museum.anat [at] radboudumc.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank"  / 024-3613301