Twee mannen schreeuwen naar elkaar door een megafoon
Twee mannen schreeuwen naar elkaar door een megafoon

Een open vizier: de dialoog aangaan in tijden van polarisatie (lezingen en panelgesprek)

vrijdag 14 juni 2024, 14:00 - 17:00

Discussies worden harder, polarisatie dreigt gezonde gesprekken onmogelijk te maken. Persoonlijke aanvallen, drogredenen en het aanwakkeren van woede en haat zijn aan de orde van de dag. Toch is de dialoog aangaan juist in tijden van verdeeldheid en conflict van fundamenteel belang. Maar hoe voer je zo’n gesprek? Hoe ga je het debat aan met open vizier en focus op de inhoud?

Peitho, het Radboud Kenniscentrum voor Retorica, stelt deze vragen aan deskundigen uit praktijk en wetenschap. In lezingen en een panelgesprek delen zij hun ervaringen en inzichten. Met onder anderen viroloog en eredoctor Marc van Ranst, burgemeester Hubert Bruls en dialoogdeskundige Noëlle Aarts. 

Meld je aan

Programma

14.00 Openingswoord: Margot van Mulken

14.10 Lezing Bé Breij en Yvette Linders

14.35 Lezing Noëlle Aarts

15.00 Lezing Marc van Ranst

15.35 Pauze

16.00 Panelgesprek: Burgemeester Hubert Bruls, Marc van Ranst, Nancy Viellevoye, Jeroen Linssen en Noëlle Aarts (Moderator Inez Zondag)

17.00 Borrel

Ochtendprogramma

Vóór het middagprogramma vindt ook een ochtendprogramma plaats: Een open vizier: overtuigend communiceren in tijden van polarisatie en verharding (workshop). Wil je aan beide programma's deelnemen? Meld je aan voor het ochtendprogramma, waarbij deelname voor het middagprogramma is inbegrepen.

Wanneer
vrijdag 14 juni 2024, 14:00 - 17:00
Locatie
LUX Nijmegen