Resultaat 1 - 20 van 172 resultaten
  • EndNote

EndNote kickstart (NL/EN)

Instructie over het gebruik van EndNote 20 voor Windows. Je gaat zelf aan de slag met EndNote. Na deze workshop kun je:

• Vox Populi, over het voorspellen van verkiezingsuitslagen met Twitter

Er wordt in enorme hoeveelheden getweet over van alles en nog wat, dus ook over politiek. Deze big data wordt door wetenschappers gebruikt om de uitslag van de verkiezingen te voorspellen.

• Effecten van orthopedische hulpmiddelen bij mensen met neurologische aandoeningen

Mensen met neurologische aandoeningen ervaren vaak problemen met lopen. Om deze loopproblemen te verbeteren, worden orthopedische hulpmiddelen zoals enkel-voet orthesen (EVOs) of orthopedisch schoeisel voorgeschreven.

• Grip op je scriptie

Tijdens de training grip op je scriptie analyseer je je jouw scriptieproces en vind je aanknopingspunten om weer in beweging te komen en/of te blijven met je scriptie.

• Klinische gevolgen van robot-geassisteerde chirurgie bij blaaskanker

Het verwijderen van de blaas bij patiënten met blaaskanker wordt bij de klassieke methode gedaan door de buik te openen. Bij deze operatie is de kans op complicaties (bijvoorbeeld bloedverlies of ontstekingen) behoorlijk groot.

• The four-transmembrane proteins CD20 and CD53 control lymphocyte function

• oratie mw. prof. mr. B. Snijder-Kuipers

• Koor aan het zingen

Het NSKAD zingt het Requiem van Duruflé

Op zaterdag 11 februari zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock het Requiem van Duruflé uitvoeren. Het studentenkoor staat onder leiding van Leenke de Lege en wordt bijgestaan door organist Jan Pieter Lanooy en solist Alexandre Dandelot. Daarnaast voert het koor werken uit van o.a.

• Online Platform bachelorvideo's

In ons online platform kun je uitgebreide voorlichtingsvideo's bekijken van al onze bacheloropleidingen, waar en wanneer je wilt. Op die manier leer je de opleidingen al behoorlijk goed kennen.

• Proefstudeerdag Lerarenopleiding (feb)

Hoe kom je erachter of een lerarenopleiding bij je past? Dat is een vraag die veel studenten bezighoudt. Kom daarom proefstuderen aan de Radboud Docenten Academie en krijg een divers kijkje in onze opleidingen.

• NeurotechEU mini-symposium in "Bias in Decision-Making"

We nodigen je uit om deel te nemen aan het NeurotechEU - iBehave mini-symposium van twee vooraanstaande sociaal psychologen over huidig ​​onderzoek, feitelijke experimentele gegevens en opvattingen over 'impliciete vooroordelen' en hoe vooroordelen in groepen onze besluitvorming beïnvloeden.

• Complicaties van een hydrocephalus behandeling

Complicaties geassocieerd met een tijdelijke externe liquordrain of permanente interne liquordrain ter behandeling van hydrocephalus zijn een belangrijk probleem dat onderwerp dient te zijn van toekomstige onderzoeken.

• Spatiotemporal dynamic of the cortico-hippocampal interaction

• Workshop Online harassment against academics

Online bedreigingen zijn een groeiend probleem. Wat is er bekend over online aanvallen? De workshop online harassment gaat in op dit onderwerp.

• Zotero workshop (EN/NL)

Je gaat zelf aan de slag met Zotero. Na deze workshop kun je:

• Koffie bonen

15 min. coffee lecture: InCites, analyze research

U kunt sets van papers van Web of Science analyseren met InCites. Het is een op maat gemaakte, webgebaseerd onderzoeksevaluatie-instrument voor onderzoeksorganisaties, financierings- en beleidsorganisaties, uitgevers, bibliothecarissen, wetenschappers en managers.

• Bacterial biofilms in early colon carcinogenesis: A study in Lynch syndrome and ulcerative colitis

• Scientific Understanding from AI with Tal Kachman | Late Night Conference with Wilhelm Huck 3X01

Onze openingsaflevering gaat over Tal Kachman, een universitair docent aan de Radboud Universiteit. Tals onderzoek omvat een breed scala aan complexe problemen, zoals computationele speltheorie en financiële en kwantum machine learning. Klinkt... ingewikkeld. Toch?

• Schrijfsessie BKO-portfolio (UTQWS1)

Tijdens een schrijfsessie kun je je focussen op het werken aan je BKO-portfolio onder begeleiding van een BKO-coach.

• Schrijf je scriptie

Deze webinar is bedoeld voor bachelor- en masterstudenten die hun scriptie aan het schrijven zijn en niet weten hoe ze hun scriptietraject succesvol kunnen aanpakken.