Hoe herken je phishing
In deze fastclass hoor je meer over de meest gebruikte manieren van phishing. Hoe herken je het en wat moet je doen om er niet in te trappen?
Een nepbericht van de belastingdienst, het verzoek om voor een collega cadeaubonnen te kopen of een e-mail met een vreemd verzoek). Door de komst van AI zijn echte en nep berichten alsmaar lastiger te onderscheiden. Juist daarom is het van belang dat jij weet waar je op kunt letten bij phishing en de juiste keuze maakt op het moment dat je te maken krijgt met cybercrime. Ook krijg je handvatten over de manier waarop je phishing kunt melden.
Andere data van deze fastclass:
21 mei, 13 uur (ENG) | 22 mei, 12.15 uur | 11 juni, 12.15 uur | 13 juni, 12.15 uur (ENG) | 20 aug, 12.15 uur | 21 aug, 12.15 uur (ENG)
Veilig omgaan met informatie (data) is van groot belang voor het goed functioneren van onze universiteit. Daarom is het erg belangrijk hoe jij met digitale middelen en kennis omgaat. Bij de pagina Tips om veilig te werken vind je allerlei handige tips over kennisveiligheid, informatiebeveiliging en privacy.
Praktische informatie
- De fastclass is online te volgen via Teams.
- De fastclass duurt maximaal 15 minuten.
- Tijdens de fastclass kun je via Vraag en Antwoord je vragen stellen. Indien mogelijk gaan we op je vraag in.
- Als je vraag niet tijdens de sessie beantwoord wordt kun je een e-mail sturen naar IB-Awareness [at] ru.nl (IB-Awareness[at]ru[dot]nl). Vanuit daar wordt je vraag of opmerking opgepakt.
- De fastclass is bedoeld voor medewerkers van de Radboud Universiteit, maar de meeste tips zijn ook voor studenten toepasbaar.
Wil je weten welke fastclasses er nog meer zijn? Bekijk het volledige programma.
Contactgegevens: IB-Awareness [at] ru.nl (IB-Awareness[at]ru[dot]nl)