Wrap met gefermenteerde kool
Wrap met gefermenteerde kool

Fermenteren kun je leren!

donderdag 5 juni 2025, 19:30 - 22:00

Hou je van groenten, maar weet je nooit goed wat je er allemaal mee kunt? Of wil jij weten wat je kunt doen met de groenten die altijd overblijven in je groentepakket of waar je met een grote boog omheen loopt op de markt? Meld je dan aan voor de workshop Fermenteren kun je leren! Tijdens deze workshop laat Do Bongers van Basic Theory je zien hoe je met groenten en fruit uit elk seizoen kunt fermenteren, voedselverspilling tegen gaat en meer smaak in jouw keuken brengt! Nooit meer saai eten dus! En natuurlijk ga je ook proeven!

Wat kun je verwachten?

Onder begeleiding van Do maak je twee klassieke Basic Theory producten met je eigen twist. Deze neem je aan het einde van de workshop mee naar huis in je nieuwe weckpotten zodat jij met je nieuwe skills thuis kan blijven fermenteren. Tijdens de workshop maak je kennis met diverse groenten, waar je ze het beste kan halen en leer je spelen met microben. Maar dat is niet alles! Ter ontspanning krijg je tijdens de workshop fermenteren een proeverij met verschillende gefermenteerde producten. Ook is er een Basic Theory tap waar je oneindig huisgemaakte, kombucha uit kan drinken en krijg je een prijswinnend bier van Do te proeven. Tot slot krijg je een kombuchastarter (een moedercultuur) mee zodat je thuis aan de slag kan met je eigen kombucha.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, de workshop is volgeboekt. 

Praktische gegevens:

  • Aantal deelnemers: maximaal 20
  • Deelname kosten: PV leden 37,50 euro, niet leden 55 euro

Let op: In verband met de inkoop van de goederen willen wij je vragen alleen af te melden als dit niet anders kan. Wij zijn anders genoodzaakt de kosten die de workshop met zich meebrengt door te belasten. Voor de voorwaarden kijk op de website van de PV: Voorwaarden deelname evenementen en workshops - Personeelsvereniging (ru.nl)

Over de docent:

De workshop fermenteren wordt verzorgd door Do Bongers, de oprichter en eigenaar van Basic Theory. Do heeft haar fermentatiekennis opgedaan tijdens haar bierbrouwcarrière en de brouwtechniekopleiding aan The Institute of Brewing and Distilling in Londen. Na 8 jaar brouwen heeft Do flink wat prijzen binnengesleept voor haar recepten en was ze onder andere (de allereerste vrouwelijke) Brouwer van het Jaar in Schotland in 2019. Toch gooide Do het roer om omdat haar liefde voor fermenteren van de brouwvloer inmiddels was verplaatst naar de keuken. Nu gebruikt ze haar brouwers- en fermentatiekennis om groenten en fruit om te toveren tot gezonde, duurzame en vooral heerlijke voeding en dranken.

 

Wanneer
donderdag 5 juni 2025, 19:30 - 22:00
Organisatie
PV Radboud