Sjarai Lestrade
Sjarai Lestrade

Film- & debatavond Lux ’12 Angry Men’

maandag 8 mei 2023, 19:30 - 21:30
Een Radboudgebaar

 ‘12 Angry Men’ is een prachtige klassieke film uit 1957 over bewijs in het strafrecht, over de zoektocht naar de waarheid, het moeten beslissen in onzekerheid, het veroordelen van schuldigen en het vrijspreken van onschuldigen. Het gaat ook over het overtuigen van elkaar, het blootleggen van vooroordelen, het voorkomen van tunnelvisie en het in ogenschouw nemen van alternatieve scenario’s. Hoe weeg je bewijs en hoe kom je gezamenlijk tot het oordeel dat iemand schuldig of onschuldig is? 

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit organiseert de afdeling strafrecht en criminologie van de rechtenfaculteit een film- en debatavond over deze fundamentele vragen in het strafrecht voor iedereen die daarin is geïnteresseerd. De Radboud Universiteit hanteert als motto Change Perspective. Met dit motto als leidraad zal universitair hoofddocent Sjarai Lestrade met het publiek in gesprek gaan over strafrechtelijke thema’s die in de film aan bod komen: de onschuldpresumptie, het waarderen van bewijs, de (rechterlijke) overtuiging, grenzen en beperkingen. 

Locatie: Lux theater Nijmegen, zaal 4

Tickets

Aanmelden kan via Lux Nijmegen. De kaartjes zijn gratis. 

Tickets

logo lux
Wanneer
maandag 8 mei 2023, 19:30 - 21:30
Contactinformatie

Dit gebaar wordt georganiseerd door de afdeling strafrecht en criminologie van de rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit. Universitair hoofddocent Sjarai Lestrade zal met het publiek in debat gaan over strafrechtelijke thema’s die in film aan bod komen. 

Voor vragen: sjarai.lestrade [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank"