Afbeelding met een brief over het terugbetalen van je studieschuld

Gastcollege Studieschuld

dinsdag 7 februari 2023, 16:00
Stel al je vragen aan DUO, de Rabobank en Nibud!

Hoe zit het met het ‘beruchte’ rentepercentage en de huidige regels voor het lenen bij DUO? Hoe ga je om met aflossen van je studieschuld? Wat is de impact van lenen op lange termijn op bijvoorbeeld je hypotheek? En hoe verstandig is het om te lenen én te sparen? Krijg antwoord op deze vragen tijdens dit gastcollege. Meld je aan en ga in gesprek met DUO, de Rabobank en Nibud! Je bent van harte welkom om dit college fysiek of online bij te wonen.

16:00 – 16:05    Welkom
16:05 – 16:20    Opening Arjan Vliegenthart (Directeur-bestuurder Nibud)
16:20 – 16:45    Spreker Arno Dieteren (Voorlichter van DUO)
16:45 – 17:05    Sprekers Simon Dekkers & Jeroen Molleman (Financieel Adviseurs Rabobank)

17:05 – 17:30    Stel al je vragen aan DUO, de Rabobank en Nibud (plenair)

Na afloop is er nog ruimte om persoonlijk jouw vragen te stellen aan medewerkers van DUO, de Rabobank en Nibud. Blijf dus vooral even hangen en ga in gesprek met de sprekers of met elkaar! Let op: dit is alleen mogelijk als je fysiek deelneemt.

Meld je aan

Dit college is onderdeel van de lezingenserie ‘Financially Healthy Student’. De lezingen zijn een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, HAN University of Applied Science en de Rabobank.

Arjan Vliegenthart (directeur-bestuurder Nibud)

Arjan is sinds 2018 directeur van Nibud en is daarnaast ook lid van de Raad van Advies van de Hogeschool Amsterdam. In zijn rol bij Nibud hoopt hij bij te dragen aan een Nederland zonder geldzorgen. Het Nibud is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën. Sinds 2012 voeren ze het studentenonderzoek uit, een onderzoek waarin de financiële situatie en het financiële gedrag van studenten wordt gemonitord. Arjan deelt de belangrijkste bevindingen uit dit onderzoek. Nu al benieuwd naar het advies dat het Nibud voor jou heeft? Lees dan hier over de informatie die Nibud voor studenten aanbiedt.

Arno Dieteren (DUO)

Arno is werkzaam als voorlichter bij DUO en is regelmatig bij hogescholen en universiteiten om een DUO informatiesessie te geven aan studenten. Hij gaat onder andere in op het terugbetalingsproces voor iedereen met een studieschuld, het rentepercentage en de ‘rente-truc’. Hier vind je meer informatie over jouw studieschuld bij DUO.

Simon Dekkers & Jeroen Molleman (Rabobank)

Simon en Jeroen zijn beiden werkzaam als financieel adviseur. Simon adviseert op het gebied van vermogensvraagstukken en Jeroen over hypotheken. Hoe logisch is het om te lenen én te sparen of zelfs te beleggen als je studeert en wat is na jouw afstuderen de impact van de (hoogte van een) studieschuld op het krijgen van een hypotheek? De impact van een studieschuld kan je lang blijven voelen. Simon en Jeroen geven je enkele tips waarmee misschien wel meer mogelijk wordt dan je had gedacht.

Financiële ondersteuning Radboud Universiteit

Het kan natuurlijk ook zijn dat je met vragen zit die niet tot het college kunnen wachten. Onze studentendecanen kunnen je helpen met vragen of problemen rond wet- en regelgeving, financiële ondersteuning en persoonlijke omstandigheden.

dinsdag 7 februari 2023, 16:00
Theaterzaal "C"

Mail bij vragen naar studentenwelzijn [at] ru.nl.