Global Glass House
Global Glass House

Global Glass House

dinsdag 23 mei 2023, 12:00 - woensdag 24 mei 2023, 18:00
Proefsamenwonen in een internationaal studentenhuis.

Op dinsdag 23 en woensdag 24  mei 2023 staat het Global Glass House op het Erasmusplein van de Radboud Universiteit. Dit is een glazen huis waarin in totaal zes Nederlandse en internationale studenten gaan ‘proefsamenwonen’.

Waarom het Global Glass House? check de video

We zijn er allemaal van op de hoogte dat het in de huidige woningmarkt in Nijmegen heel lastig is om woonruimte te vinden, voor Nederlandse studenten, maar zeker ook voor internationale studenten. Zij lopen bij de zoektocht naar een kamer tegen een verschillende obstakels aan. Zo kunnen huisgenoten het lastig vinden om met cultuurverschillen om te gaan  of zijn ze bang dat er een taalbarrière is.

Ook zien we vaak kameradvertenties waarbij dikgedrukt ‘no internationals’ of ‘Dutch students only’ staat.

Met het Global Glass House willen we jullie laten zien en ervaren dat het wonen in een internationaal studentenhuis echt een meerwaarde heeft en super leuk is. Het Global Glass House is onderdeel van een grotere campagne met onder andere een videoreeks.

Kom langs om te luisteren naar de gesprekken.

Zelf het gesprek aangaan? 

Meld je aan voor het Global Glass House

Global Garden Night 25 mei

Als afsluiter van het Global Glass House organiseren we in samenwerking met de studentenkerk de Global Garden Night. Een avond om nieuwe mensen te leren kennen en gratis te genieten van internationale hapjes en live muziek! Lijkt dat je wat? Meer info en een inschrijflink vind je op de evenementpagina.

Global Garden Night

 

Wanneer
dinsdag 23 mei 2023, 12:00 - woensdag 24 mei 2023, 18:00
Locatie
Erasmusgebouw