Overtuigend schrijven

Helder en overtuigend schrijven

Wie overtuigend schrijft, plukt daar de vruchten van. In je studie, maar ook in het werkende leven is het uiteenzetten van heldere argumenten in een goed lopend betoog een vaardigheid die je van pas komt. Veel studenten beginnen met schrijven zonder precies te weten waar ze uitkomen, of wat de criteria voor een hun schrijfopdracht zijn. In deze module gaan we verandering brengen in deze manier van werken.

Wat gaan we doen?

In deze module ga je werken aan een helder en overtuigend essay over een zelf gekozen thema. Je werkt in verschillende stappen van een eerste idee voor een stelling naar een volledig afgewerkt essay. Bij iedere stap geef en krijg je peer feedback. Hier komen verschillende vaardigheden bij kijken, zoals helder formuleren, structureren, argumenteren, maar ook het managen van je eigen schrijfproces. Als je dat wil, kun je na afloop je essay publiceren in de reeks Honours Opinies.

Opdrachten

Tussen de bijeenkomsten door schrijf je in verschillende stappen een essay en geef je feedback op producten van je medestudenten. Deze tussenopdrachten en feedback gelden als voorwaardelijke criteria om het vak te halen. Daarnaast word je inhoudelijk beoordeeld op de eindopdracht; je afgewerkte essay. Studiemateriaal en opdrachten worden verstrekt middels Brightspace.

Docent

De docent voor deze module is Griet Coupé. Griet is gepromoveerd in de taalwetenschap aan de Radboud Universiteit en nu werkzaam als coördinator van het Radboud Writing Lab en senior docent Academische Communicatie bij Radboud In’to Languages.

Bijeenkomsten

De module bestaat uit vier bijeenkomsten op maandagavond van 18.30 tot 21.00 uur.

De Radboud Honours Academy is van mening dat leren het beste plaatsvindt wanneer we samenwerken in dezelfde werkruimte, dus je fysieke aanwezigheid is vereist. Als je weet dat je een of meerdere sessies niet kunt bijwonen, kies dan een andere module zodat je samen met je medestudenten het meeste uit deze ervaring kunt halen.

Nader te bepalen
    Bijeenkomsten
    09 oktober 2023, 18:30 - 21:00
    23 oktober 2023, 18:30 - 21:00
    06 november 2023, 18:30 - 21:00
    20 november 2023, 18:30 - 21:00
    Aantal bijeenkomsten

Factsheet

Type onderwijs
    Module

Linda Kersten (coördinator Vaardighedenonderwijs)
    linda.kersten [at] ru.nl (linda[dot]kersten[at]ru[dot]nl)

* Verplicht veld

Gebruik onderstaand formulier om je in te schrijven voor een vaardigheidsmodule van de Radboud Honours Academy.

Honoursprogramma

Voorkeuren

Je kunt je voorkeuren hieronder aangeven. We zullen ons best doen om aan je voorkeuren tegemoet te komen, maar er zijn veel logistieke problemen die het toewijzingsproces bemoeilijken. Het belangrijkste is dat studenten die het Nederlands niet machtig zijn, worden toegewezen aan een module die in het Engels wordt gegeven; de overgebleven plaatsen in die modules worden toegewezen aan studenten die het Nederlands machtig zijn. Houd er dus rekening mee dat als je Nederlands spreekt, je ten minste één module die in het Nederlands wordt gegeven bij je voorkeuren moet vermelden.

Motivatie

Je kunt jouw motivatie voor de opgegeven vaardighedenmodules toelichten. Dit is optioneel, maar als meer studenten zich aanmelden voor een module dan er plaats is, houden we rekening met hun motivaties.