100 Radboudgebaren anoniem
100 Radboudgebaren anoniem

Het pop-up bos, op zoek naar een nieuw tijdperk

dinsdag 9 mei 2023, 09:00 - zondag 14 mei 2023, 17:00
Een Radboudgebaar

Het kan anders! De grijze vlakte van het Linnaeusplein wordt in mei voor even omgetoverd tot een groene oase. Dan strijkt daar namelijk het pop-up bos neer. Tussen de inheemse bomen en struiken zullen studenten, kunstenaars en academici samenkomen om te luisteren en spreken, te zien en voelen, te ervaren en verbeelden. 

De mens heeft een steeds ingrijpender effect op de aarde en haar bewoners. Dat heeft er zelfs voor het eerst voor gezorgd dat een heel tijdperk vernoemd is naar één enkele diersoort: wij zijn naamgevers van het antropoceen. Het huidige systeem is onhoudbaar, we putten de aarde uit en de effecten van de klimaat- en biodiversiteitscrisis zijn onevenredig verdeeld. Het moet anders! Tijd dus voor een nieuwe verhouding, een balans waarin we weer in de natuur staan in plaats van erboven. Het is tijd voor het symbioceen. Dit gaat niet vanzelf. Kom naar het pop-up bos en ervaar hoe het anders kan. Kijk hier voor meer informatie en het programma. Je bent nodig!  

Locatie

Linnaeusplein, Heyendaalseweg 137, Nijmegen

Voor wie?

iedereen is welkom

Wanneer
dinsdag 9 mei 2023, 09:00 - zondag 14 mei 2023, 17:00
Organisatie
Radboud Green Office
Contactinformatie

Het pop-up bos, op zoek naar een nieuw tijdperk is een initiatief van Radboud Green Office en Nimma aan Zee, onderdeel van LUX. Er kan contact opgenomen worden met greenoffice [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank" of tvanbeusekom [at] lux-nijmegen.nl.