Highlights in the Language Sciences Conference 2024

maandag 8 juli 2024, 09:00 - donderdag 11 juli 2024, 18:00

Het Language in Interaction Consortium (LiI) organiseert van 8 tot 11 juli 2024 de "Highlights in the Language Sciences" Conferentie. Verschillende taal-gerelateerde displines komen hier op een unieke samen, o.a. genetica, neurowetenschap, psychologie, taalwetenschap en computationele modellering.

Language in Interaction is een consortium van onderzoekers aan Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstituten (waaronder Institute for Logic, Language and Computation, (UvA); Max Planck Institute for Psycholinguistics; Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour). Het LiI-consortium heeft aanzienlijke ervaring opgedaan in het beantwoorden van een reeks Big Questions (BQ's) in taalgerelateerde disciplines, waarbij op unieke wijze diverse gebieden worden gecombineerd, waaronder genetica, neurowetenschappen, psychologie, linguïstiek en computationele modellering (zoals samengevat in het consortiumboek: Hagoort (Ed.), Human Language: from genes and brains to behavior, MIT Press, 2019).

De voertaal van deze conferentie is Engels. Registratie en deelname aan de conferentie zijn gratis en gaan in oktober 2023 van start. Het indienen van abstracts voor de postersessie gaat ook in oktober open. Verdere details zullen worden aangekondigd op de website www.languageinteraction.nl

Wanneer
maandag 8 juli 2024, 09:00 - donderdag 11 juli 2024, 18:00
Locatie
Grotiusgebouw