A woman holding a red object
A woman holding a red object

Hoe duurzaam is onze democratie?

donderdag 11 mei 2023, 20:00 - 22:00
Een Radboudgebaar

Democratie staat onder druk. De toeslagenaffaire, klimaatcrisis en stikstofcrisis hebben de kwetsbaarheden van de Nederlandse democratie pijnlijk zichtbaar gemaakt. Hoe hiermee om te gaan? En waar moeten we (niet) op letten? Welke rol speelt politiek wantrouwen? Welke innovaties kunnen het tij keren? Welke innovaties zijn eerder verhalen van wonderdokters? En hoe kan u zelf bijdragen aan het verduurzamen van onze democratie?

Deze vragen vormen de leidraad van de workshop ‘duurzame democratie’. De workshop volgt een Carrousel format waarbij korte lezingen afgewisseld worden met interactieve sessies. De deelnemers worden daarbij meegenomen in een reis langs verschillende uitdagingen en innovaties van de hedendaagse Nederlandse democratie.

De sessie wordt georganiseerd door de Hot Spot Sustainable Democracy van de Faculteit der Managementwetenschappen aan de Radboud Universiteit, waar wetenschappers uit allerlei verschillende disciplines onderzoeken hoe de democratie kan worden vernieuwd en verduurzaamd. In dit Radboudgebaar delen we de belangrijkste inzichten uit het onderzoek, maken we ze praktisch inzetbaar en laten we deelnemers zelf aan de slag gaan.

Na de sessie hebben deelnemers inzicht in de uitdagingen van de hedendaagse democratie, weten ze meer over welke vernieuwingen de democratie kunnen verduurzamen en hebben ze zelf mee kunnen experimenteren met democratie in spelvorm.

Iedereen die interesse heeft is welkom! Inloop is vanaf 19:30.

De workshop is in het Nederlands. Meld je aan via deze link

Locatie: Raadzaal Gemeentehuis Nijmegen (Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen)

Wanneer
donderdag 11 mei 2023, 20:00 - 22:00
Contactinformatie

Organisator: Faculteit der Managementwetenschappen. Bert Donks en Laura Fekken (Career Service & Alumni) samen met de Hot Spot Sustainable Democracy.  

E-mailadres: alumni [at] fm.ru.nl