Creatief denken
Creatief denken

Humanities: Making Your Mark

Het einde van je bachelor of master is in zicht. Je hebt veel over wetenschap geleerd, maar wat kun je er eigenlijk mee? Hoe kun je met je studie een verschil maken in de samenleving? Wat zijn de verschillende vormen om dit te doen? En welke vorm past eigenlijk bij jou? Tijdens Making Your Mark gaan we met deze vragen aan de slag. We denken erover na, maar we gaan vooral daadwerkelijk een verschil maken. 

  Algemeen

  Wat brengt dit programma jou? 

  • Een inspirerende omgeving 
  • Nieuwe vaardigheden 
  • Creatief eindproduct 
  • Kijkje buiten de universiteit 
  • Meer zelfkennis 

  Voor wie is dit programma? 

  Je kunt als derdejaars bachelorstudent, pre-masterstudent en masterstudent deelnemen aan dit programma.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  2 keer per jaar, september en februari
  Kosten
  Gratis
  Voertaal
  Nederlands
  Aantal bijeenkomsten
  8
  Intakegesprek
  Ja

  Factsheet

  Type onderwijs
  Onderzoek
  Studie uren
  6
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je vragen, wil je meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heleen Loof, de programmaregisseur. 

  Heleen Loof

  heleen.loof [at] ru.nl (heleen[dot]loof[at]ru[dot]nl)

  De slogan van de Radboud Universiteit is ‘A significant impact’. Wat betekent dat eigenlijk, impact maken? En hoe doe je dat als wetenschapper? Gebeurt dat alleen via wetenschappelijke tijdschriften en congressen? Of zijn er ook andere vormen? En welke dan? Tijdens het honoursprogramma Making your mark ontdek je verschillende vormen om een verschil te maken in de samenleving. Denk aan video’s, podcasts en columns, maar ook aan het bedenken van een eigen bedrijf, een actiegroep of het adviseren van bestuurders. Hoe werken deze vormen, en welke passen bij jou? Daarover gaat Making your mark. 

  Hoe gaan we dat doen? 

  Het programma Making your mark bestaat uit acht bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten beweeg je van breed en verkennend naar een concreet, tastbaar eindresultaat. Om daar te komen, krijg je speelse en originele opdrachten om op een nieuwe manier met je studie om te gaan. Tegelijk bieden deze opdrachten doorkijkjes naar hoe de wereld buiten de universiteit eruitziet en werkt. Zoals de titel van het programma al zegt, staat het maken van dit eindproduct centraal. Ook zorgt de docent ervoor dat het eindproduct helemaal past bij wie je bent, en waar je in uitblinkt. Het programma sluit af met een feestelijke bijeenkomst, waarin jullie het concrete eindresultaat voor een breder publiek presenteren. 

  Honourscertificaat 

  Nadat je het honoursprogramma ‘Making your mark’ succesvol hebt afgerond, ontvang je een honourscertificaat. Het honourscertificaat markeert het einde van jouw zoektocht naar impact. 
   

  Docent Walter Breukers 

  Walter is opgeleid als filosoof en biomedisch wetenschapper aan de Radboud Universiteit. Hij heeft de afgelopen tien jaar in verschillende vormen wetenschap buiten de universiteit gebracht. Van beeldende kunst tot product-design, van theater tot strategisch advies, van literatuur tot architectuur. Tijdens het programma zorgt hij voor een opgewekte en enthousiaste sfeer waarin alles mag en kan. 

  Het honoursprogramma Making Your Mark wordt tweemaal per jaar aangeboden. De volgende editie start in september 2024. Je kunt je tot 30 augustus 2024 aanmelden door een e-mail te sturen naar heleen.loof [at] ru.nl (heleen[dot]loof[at]ru[dot]nl).

  Geef in de e-mail aan welk studieprogramma je volgt in het aanstaande collegejaar. Geef ook een korte motivatie voor je aanmelding. Alle studenten worden uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst om te kijken of Making Your Mark een goede match is voor jou.