Willem Halffman
Willem Halffman

Huygens Colloquium: Willem Halffman

maandag 2 oktober 2023, 12:30 - 13:15
Hoe betrouwbaar is wetenschappelijke literatuur?

Het wetenschappelijke publicatiesysteem staat onder aanzienlijke druk. Dit beïnvloedt niet alleen het wetenschappelijke publicatieproces, maar ook de inhoud van wetenschappelijke communicatie. Wat bedreigt de betrouwbaarheid van de literatuur? Kunnen we beoordelen hoe groot de omvang van problematische literatuur is? Wat betekent de aanwezigheid van onbetrouwbare literatuur voor hoe we onze bronnen hanteren? Wat kunnen we doen om onze eigen onderzoekspraktijken te beschermen?

Huygens Colloquia

In de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica vindt een grote diversiteit aan spannend onderzoek plaats. Na enkele jaren van stilte - vanwege de corona-lockdowns - zijn de Huygens Colloquia terug om onderzoekshoogtepunten aan een breder publiek te presenteren.

De Huygens Colloquia zijn een reeks lezingen door FNWI-medewerkers voor alle FNWI-medewerkers en studenten. Elke maand zal een collega op een toegankelijke manier hun wetenschap en hun nieuwste resultaten bespreken. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Neem je eigen lunch mee, koffie en thee staat voor je klaar.

Wanneer
maandag 2 oktober 2023, 12:30 - 13:15
Spreker
Willem Halffman
Contactinformatie

Voor meer informatie, neem contact op met Henk de Regt.