Roel Bouman

Improving the Dutch power grid with AI

donderdag 30 maart 2023, 19:00 - 21:00
Datawetenschapper Roel Bouman en zijn team proberen met Alliander het stroomnet slimmer en efficiënter te gebruiken. In zijn alumnilezing in maart vertelt hij alles over de rol van kunstmatige intelligentie in dit onderzoek.

Machine learning - een vorm van kunstmatige intelligentie - heeft zich de afgelopen jaren op tal van gebieden gevestigd als een instrument van onschatbare waarde bij automatisering. Alliander en de Data Science onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit hebben onlangs samengewerkt aan meerdere succesvolle projecten waarbij machine learning werd toegepast op hun use-cases.

We bespreken 2 onderwerpen:

  1. Machine learning gebruiken voor betere schattingen van de belasting, waardoor het bestaande netwerkinfrastructuur beter gebruikt kan worden
  2. Slimme metingen en neurale netwerken gebruiken voor voorspellend onderhoud aan stroomkabels

Kom naar de lezing op 30 maart om te ontdekken hoe machine learning kan helpen bij het onderhoud en de uitbreiding van het Nederlandse elektriciteitsnet!

Programma

19.00 - 19.30  Welkom
19.30 - 20.30  Lezing
20.30 - 21.00  Borrel

Taal lezing

Engels

Wanneer
donderdag 30 maart 2023, 19:00 - 21:00
Spreker
Roel Bouman
Locatie
Huygensgebouw
Contactinformatie

Deze alumnilezing is georganiseerd door Team Alumnirelaties FNWI. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op via email: alumni [at] fnwi.ru.nl.

Kun je niet wachten tot deze lezing? Kijk onze vorige lezingen terug in de Alumni Lectures playlist op Youtube of luister naar de Radboud Science Podcast op Soundcloud.