Lente op de campus

Internationale dag van de biodiversiteit

woensdag 22 mei 2024, 12:00 - 14:00

Op de Dag van de Biodiversiteit staat de promotiekar van Greenoffice op het Erasmusplein tussen 12 en 14 uur. Van daaruit kun je onder begeleiding van verschillende experts in flora en fauna een BioBlitz gaan doen op onze campus. Met een BioBlitz probeer je zoveel mogelijk wilde planten en dieren te registreren binnen een vastgestelde tijd.

Doe jij mee? Het is leuk en heel simpel. Download de app Obsidentify en maak foto’s van de wilde planten en dieren die jij ziet.

Deze BioBlitz is een gezamenlijk initiatief van universiteiten en hogescholen in Nederland. De challenge is om samen 5.000 soorten te registreren op de terreinen van het Hoger Onderwijs. Na 22 mei kun je ook nog zelfstandig een BioBlitz doen. Alle soorten die je in de app vastlegt tussen 22 mei en 21 juni tellen mee!

Wil je weten wat wij hier op de campus nog meer doen om de biodiversiteit te versterken? Op de website lees je wat de Radboud Universiteit en het Radboudumc gezamenlijk uitvoeren.

woensdag 22 mei 2024, 12:00 - 14:00
Radboud Green Office