Isomer-resolved Spectroscopy and Imaging of Biomolecules

Copromotor(s)
dr. D.A. Horke
Aula

Veel biomoleculen hebben twee of meerdere verschijningsvormen, zowel in gasfase als in de natuurlijke omgeving. Deze twee verschijningsvormen, ook wel isomeren genoemd, hebben vaak een verschillende functie maar ook een verschillende ladingverdeling. De verschillen in ladingsverdeling zijn in dit proefschrift gebruikt om de isomeren te scheiden en individueel te bestuderen. Dit geeft ons de mogelijkheid om de relatie tussen de moleculaire structuur en spectroscopie te bestuderen.

Grite Abma obtained her bachelor's degree in Chemistry at Radboud University in Nijmegen in 2017 and a maser's degree in Physical Chemistry at the same university in 2019. She started her PhD in the Spectroscopy of Cold Molecules department in 2019.